Dialog Komedi JungYulKim.com

Kembali ke Menu Tapak

Maskot baharu JungYulKim.com Didedahkan Di Bawah! (tatal ke bawah)

Dialog Komedi 'Kiri dan Kanan'

Tarikhnya ialah Tiga Puluh Satu Januari dalam Tahun Dua Ribu Dua Puluh Tiga, dua Detektif Perkhidmatan Kertas Tandas yang berani mesti bertarung melawan keadaan buruk untuk menjadi pemenang dan kemenangan. Ini adalah kisah bagaimana Dotcom Kim dan Sarjan Peartree menyelamatkan keseluruhan set alatan daripada cengkaman berbahaya Biro Perdagangan Mahir Jahat dan Belas Kasihan. Semuanya bermula apabila panggilan kecemasan masuk dari TPSB pada 2:30 PM Waktu Standard Timur:

bBBBRrrrriiinnNNNG! (telefon)

bbbBBBRrrrriiiNNNGgg! (telefon)

BBBRrrrriiiNNNG! (telefon)

KIM Saya menjawab telefon secepat yang saya boleh apabila saya melihat ia adalah awak!

TPSB Saya menyeru perkara yang paling mendesak. Saya memerlukan anda untuk pergi ke pejabat Biro Perdagangan Mahir dan merampas set alatan seorang pedagang dengan segera.

KIM Whatever for adakah saya akan merebut set alatan ini? Adakah set alat dalam bahaya?!

TPSB D..k..ssshhhhhh...(talian senyap)

KIM NOOOOooo! Adakah alat itu selamat?! ATAU alat tersebut TIDAK SELAMAT!!??

...sssssshhssss...(nada dail)

KIM JAWAB MEEEEEEE!!!!....

(senyap)

KIM (senyap, air mata mengalir di pipinya)

Sarge saya mendengar SEMUA LELAKI! Panggilan itu dibuat pada telefon pembesar suara, LETS ROLL.

KIM Alat-alat tersebut adalah... alatan tersebut berada dalam bahaya hilang atau tersalah letak. Saya rasa kita berdua tahu itu sekarang...

Sarge NO KIM! Kita tidak boleh benarkan perkara itu berlaku!

... meletakkan tangan mereka bersama pada konsol tengah, mereka berdua memetik suis untuk memasang siren...

Dengan pedal ke logam, mereka keluar dari rumah stesen di Dirty-2 Division, dan segera memasuki GRIDLOCK lengkap.

KIM Sekarang masa tepat 2:42 PM saya menghantar e-mel ringkas kepada En. MURDOCK.

Sarge Ya, tetapi kenapa awak menjerit nama belakangnya kepada saya?

KIM Adakah anda pasti bahawa saya menjerit?

Sarge Ya, saya boleh tahu kerana hurufnya dalam 'ALL CAPS'.

KIM Wah, bertenang, tidak perlu menjerit kata-kata 'all-caps' kepada saya.

Mereka menghabiskan masa tiga jam seterusnya merangkak dalam kesesakan. Apabila mereka tiba di MCSTB, pejabat telah pun ditutup. Mereka tutup pada pukul 3:00 petang. Tidak mahu menggunakan Kuasa Kertas Tandas khas mereka yang mereka ada, mereka berdua memutuskan untuk pulang keesokan harinya.

Sarge Kami berada di MCSTB sekarang.

KIM Ya, itu benar, dan nampaknya ditutup.

Sarge Saya tidak mahu kami menggunakan Kuasa Kertas Tandas istimewa kami pada masa ini.

KIM Marilah kita pulang ke rumah masing-masing dan kemudian kembali ke Hot Pursuit isu ini esok pagi, kerana ia amat penting.

Kedua-dua Detektif pulang ke rumah dan berkumpul semula pada awal pagi di Dirty-2 Division

Sekali lagi di dalam kapal penjelajah, mereka memandang mata satu sama lain, berpegangan tangan dan menghidupkan siren sekali lagi, UNTUK KALI TERAKHIR. Mereka akan menyelamatkan set alat itu tidak kira akibatnya.

Sarge KAMI KENA SIMPAN TOOLSET ITU TAK KIRA AKIBATNYA!

KIM I AGGRREEEEEE

Mereka berdua laju melintasi bandar, siren berbunyi, hon berbunyi. Mereka tiba di MCSTB.

Sarge Saya akan berasa lebih baik apabila saya tahu bahawa alatan tidak lagi dalam bahaya hilang atau tersalah letak.

KIM Jangan risau! Kami AKAN mencari alat tersebut dan AKAN menyelamatkan alat tersebut! Adalah penting bahawa kita, sebagai Pegawai TPS, menunjukkan empati untuk semua perkara dan untuk semua sebab.

Sarge Apa yang anda maksudkan sebenarnya?

KIM Alat itu, alat buruk itu pasti sangat takut, sangat takut sekarang.

Alatan Sarge ? Alat tidak mempunyai perasaan.

KIM MEREKA BUAT! Mereka memang ada perasaan!

Sarge (senyap)

KIM Anda lihat Sarge, saya seorang yang sangat beragama. Undang-undang Kanada memberikan hak, begitu banyak hak.

Sarge (senyap)

KIM Di Kanada kami mempunyai Undang-undang khas kami yang dipanggil Piagam Hak dan Kebebasan. Ia memberikan hak khusus kepada Warganegara di negara adil ini tetapi, bagaimana dengan haiwan? Bagaimana dengan haiwan? Bukankah haiwan juga patut mendapat hak Sarge?

Sarge Ya, sudah tentu mereka harus...

KIM Dan bagaimana dengan pokok? Bandar membuat undang-undang kecil yang menghalang orang ramai daripada menebang pokok. Secara peribadi, saya percaya dengan hak tersebut.

Sarge Pasti...

KIM Nampak tak apa yang saya cakap Sarge? Haiwan ada hak, Tumbuhan ada hak tetapi, bagaimana pula dengan hak objek In-animate? Bukankah objek bernyawa sepatutnya mempunyai hak yang sama seperti yang dimiliki oleh setiap benda lain yang wujud?

Sarge Saya rasa saya nampak apa yang awak cakap...

KIM Ya! Betul-betul Sarge! Alat tersebut, pada hakikatnya, sepatutnya mempunyai semua hak yang sama bagi tumbuh-tumbuhan, haiwan, mahupun manusia. Piagam Harus Melindungi segala-galanya secara sama rata, dan bukan memutuskan apa yang patut dan tidak patut mempunyai hak.

Sarge ...jadi, apa yang anda katakan ialah, tidak kira siapa yang memiliki alatan itu...

KIM Tepat, tidak mengapa, kerana tiada siapa yang benar-benar boleh menjadi pemilik alat itu. Alat itu sendiri yang kita simpan. Sekarang, TPSB meminta kami 'merampas' alat itu tetapi, saya lebih suka menggunakan istilah 'membebaskan'. Alat kecil yang takut itu, mereka boleh hilang atau tersasar pada bila-bila masa. Tidak, tidak perlu menghubungi pemilik untuk mendapatkan kebenaran. Alat itu sendiri yang kita selamatkan secara heroik.

Sarge Saya bersetuju dengan kenyataan anda.

KIM Pada masa hadapan, saya percaya bahawa masyarakat kita akhirnya akan menerima hak objek In-animate sebagai AS berharga, malah mungkin LEBIH berharga daripada kita. Dalam 'Piagam Masa Depan' saya tahu tindakan kita hari ini, pada hari yang menentukan ini, akan dilihat di belakang sebagai betul.

Sarge Apa?

KIM Darn it Sarge!

Sarge Murdock mempunyai hak di bawah Piagam Hak dan Kebebasan, khususnya Seksyen 8: "Setiap orang mempunyai hak untuk selamat daripada penggeledahan atau penyitaan yang tidak munasabah."

KIM Oh suuuuure... Tetapi bagaimana dengan hak alat tersebut? Alat-alat kecil yang takut itu, yang tidak tahu sama ada mereka suatu hari nanti akan digunakan dalam ukiran dan pembuatan sebenar objek fizikal lain. Apakah yang akan difikirkan oleh alat itu?!

Sarge ...uuuhhhhh...

KIM DAN! Dan, bagaimana pula dengan Hak Piagam saya?! Tidakkah AKU mempunyai hak atas kepercayaan agamaKU? Dan untuk mempercayai apa sahaja agama yang saya mahu, tidak kira apa itu?

Sarge Saya tidak pasti apa yang anda perolehi tetapi, sila teruskan.

KIM PERLUKAH SAYA MENGEJANYA UNTUK ANDA?

Sarge (tidak pasti bagaimana untuk bertindak balas)

KIM AKU PENYEMBAH SEMULA!... Ada! Saya mengatakannya, saya akhirnya mengatakannya. Saya seorang penyembah berhala tegar. Saya percaya kepada ketuhanan benda mati dan saya menyembahnya.

Sarge Oh... sekarang saya faham. Menurut dasar Perkhidmatan Kertas Tandas sendiri, saya dikehendaki mengucapkan tahniah dan menerima anda kerana agama anda yang cemerlang. Bravo.

KIM Tepat sekali, dan jika saya perlu pergi 'Piagam lawan Piagam' untuk menegakkan kewajipan agama saya terhadap alat tersebut, saya AKAN MELAKUKANNYA.

Sarge Tidak berkaitan dengan ini, bagaimana laman web anda akan datang?

KIM Oh, saya tidak tahu, saya terlupa kata laluan ke akaun, jadi saya tidak boleh membayar yuran satu dolar sebulan. Sebenarnya ia tidak begitu penting bagi saya sebagai domain dot com, walaupun dengan nama saya sendiri, dan yang saya sendiri daftarkan, tidak penting bagi saya. Maksud saya... ia bukan seperti mempunyai jiwa atau hak atau apa-apa. Ia bukan objek fizikal seperti berhala yang saya sembah.

Sarge Ya. Tiada apa yang perlu dirisaukan.

KIM Betul. Selain itu, orang bodoh manakah yang akan membayar wang yang berharga untuk membeli nama domain dengan nama orang lain padanya? 198 euro adalah wang yang banyak untuk objek bukan fizikal.

Sarge Bagaimana anda tahu harga jualan masa hadapan?

KIM TIADA MASA UNTUK ITU SEKARANG, JOM SELAMATKAN ALAT ITU!

Mereka mengambil alatan dan memperbodohkan setiausaha dengan mengatakan bahawa mereka menyerahkannya kepada Encik Murdock.

Sarge Nasib baik kami menipu setiausaha dengan mengatakan kami menghantar alatan kepada Encik Murdock.

KIM Saya kini akan menghantar e-mel kepada En. MURDOCK kerana ia tepat jam 9:06 AM.

Sarge Anda tidak perlu menjerit namanya, saya berdiri di sini.

KIM Maaf, jari saya tergelincir pada kunci caps-lock. Wah, saya harap e-mel yang saya hantar tadi bukanlah bukti konkrit mengingkari statut berhubung dengan Akta Remedi Sivil. Maksud saya $2501.60 adalah lebih daripada $1000.

Sarge Jangan risau, hanya orang baru yang mengeluarkan wang melebihi $1000 dengan Peguam Negara. Maksud saya, ini bukan 2021 lagi, atasinya...

Dan... akhir adegan.

DERHATAN PATUNG adalah perkara yang paling buruk dalam fikiran seorang PENYEMBAH.

Nota: Sejak menulis ini, telah ditentukan bahawa penjualan Laman Web ini kemungkinan besar boleh dikaitkan dengan pelanggaran kontrak yang berlaku akibat daripada Mogok Pelakon 2023. Pada masa itu, ramai Pelakon melanggar kontrak dengan Agensi Bakat mereka. Jika Agensi Bakat memiliki domain web dan telah mendaftarkannya dan mengendalikannya bagi pihak Pelakon, dan atas nama Pelakon itu, dan dengan kebenaran Pelakon itu... Di sini kita mempunyai hasilnya. Nampaknya sangat sesuai, dan sangat ironis bahawa KESATUANNYA nampaknya telah mengambil tindakan yang memudaratkan KEPENTINGANNYA. Wah, persis seperti yang dilakukan oleh kesatuan lelaki lain. Cuba teka lelaki apa.

Kini Memperkenalkan Maskot Rasmi JungYulKim.com!

Maskot itu dipanggil 'talian laju TP'

Maskot Rasmi JungYulKim.com, TP-speedline

Kembali ke Menu Tapak

Original text
Rate this translation
Your feedback will be used to help improve Google Translate