JungYulKim.com Prime Survey

ВРАТИ СЕ НАЗАД

Сега е во тек истражувањето JungYulKim.com Prime Survey 2024 година.

Кои се сепак „простите броеви“?

Простите броеви се подмножество од природните броеви .

Природните броеви се „броење броеви“:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20...

Простите броеви се оние кои не можат да се поделат рамномерно со кој било друг број освен со бројот 1 или со самиот негов:

1, 2 , 3 , 4, 5 , 6, 7 , 8, 9, 10, 11 , 12, 13 , 14, 15, 16, 17, 18 , 19 , 20...

Види?

2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61...

Колку и да е голем прост број, секогаш има друг прост број поголем од тој.

Немаме начин да предвидиме кој ќе биде следниот прост број, и поради тоа, простите броеви остануваат непознати за Човекот. Тие едноставно не можат да се предвидат. Не постои формула за опишување на сите прости броеви.

Можеме да тестираме дали некој број е прост. Методите за тоа се добро познати. Сепак, не можеме да предвидиме кој ќе биде следниот прост број.

Во денешниот модерен технолошки свет, ова создава многу тешкотии. Како може навистина да се обезбедат податоците кога целата криптографија се потпира на нешто толку целосно непознато?

Навистина ова е мистерија и „невидено“.

Зошто да се истражуваат простите броеви?

Зошто да не!

Дали е нешто навистина „случајно“? Би рекол дека не...

Нашето мото е: тоа не е „Случајна анкета“, тоа е „Прим Анкета“.

Како интересна забелешка, телефонскиот број од кој се спроведува Prime Survey не е прост број. Ова има смисла затоа што анкетата е непристрасна. Значи, како е да се има прост број, и што можеме да знаеме за ова?

Малкумина знаат дека простите броеви се всушност многу важни за нашиот секојдневен живот. Така, JungYulKim.com смело тргна да најде одговори директно од луѓе кои користат прости броеви секој ден. Изненадувачки, некои од нив не ни знаат.

Само основните телефонски броеви се подобни за оваа ексклузивна анкета.

Прашањата од анкетата се следните:

Број еден: Дали знаевте дека вашиот телефонски број е прост број?

Број два: Дали знаевте дека простите броеви се деливи само со бројот еден и со самите нив?

Број три: Дали знаевте дека простите броеви не можат да се предвидат?

Рани резултати:

Во моментов: 100% од учесниците во анкетата одговориле НЕ на сите три прашања.

Ова ни кажува дека луѓето кои користат прости броеви дури и не го знаат тоа. Неверојатно.

За да не бидеме во заблуда со користењето на овие статистички податоци, морам да ви кажам и дека досега само еден учесник во анкетата. Имаше уште еден кој ефективно одговори на сите три прашања, но нивните одговори не стануваат дел од анкетата бидејќи одговориле НЕ на прашањето „Дали би сакале да учествувате во кратка анкета“. Етички, нивните одговори не можат да бидат вклучени во резултатите од оваа анкета. Тие одговорија НЕ ДА ДА. Интересно...

Анкетата заврши. Она што го научивме е дека геодетот е напорна работа. Луѓето не сакаат анкети и ретко сакаат да одговорат на какви било прашања. Една од позитивните страни е што додека разговараше со учесник во анкетата, учесникот предложи веб-страницата да има „маскота“. TP-Speedline излезе на сцената како новата маскота на JungYulKim.com. Тој работи одлично, има дури и своја страница!

ВРАТИ СЕ НАЗАД

Original text
Rate this translation
Your feedback will be used to help improve Google Translate