Дијалог за комедија JungYulKim.com

Врати се во менито на сајтот

Подолу е претставена новата маскота на JungYulKim.com! (скролувајте надолу)

Дијалог на комедија „лево и десно“.

Датумот е триесет и први јануари во две илјади и дваесет и три години, двајца храбри детективи на службата за тоалетна хартија мора да се борат против неповолните услови за да станат триумфални и победници. Ова е приказна за тоа како Дотком Ким и наредникот Пиртри спасиле цел сет на алатки од опасните канџи на Бирото за квалификувани занаети за злонамерност и сочувство. Сè започна кога дојде итен повик од TPSB во 14:30 часот по источно стандардно време:

bBBBRrrrrrriiiinnNNNG! (телефон)

bbbBBBRrrrrrriiiiNNNGgg! (телефон)

BBBRrrrrrriiiiNNNG! (телефон)

KIM Одговорив на телефон најбрзо што можев кога видов дека си ти!

TPSB Повикувам на прашање на максимална итност. Треба да отидете во канцеларијата на Бирото за квалификувани занаетчии и веднаш да го земете комплетот алатки на трговецот.

KIM За што и да е дали ќе го искористам овој сет на алатки? Дали алатот е во опасност?!

TPSB D..k..ssshhhhhh... (линијата оди тивко)

КИМ НЕООООО! Дали алатите се безбедни?! ИЛИ алатите се НЕБЕЗБЕДНИ!!??

...ссссшшшсс...(тон на бирање)

КИМ ОДГОВОРИ МЕЕЕЕееее!!!!....

(тивко)

КИМ (молчи, солза му се тркала по образот)

Сарџ слушнав СЕ ЧОВЕК! Повикот беше на звучник.

KIM Алатките се... алатите се во опасност да бидат изгубени или погрешно поставени. Мислам дека и двајцата знаеме дека сега...

Сарџ НЕ КИМ! Едноставно не можеме да дозволиме тоа да се случи!

...поставувајќи ги рацете заедно на централната конзола, и двајцата го превртуваат прекинувачот за да ги вклучат сирените...

Со педалата кон металот, тие се лупат од станицата на валканата-2 дивизија и веднаш влегуваат во целосна GRIDLOCK.

KIM Сега, кога времето е точно 14:42, испраќам кратка е-пошта до г-дин MURDOCK.

Sarge Да, но зошто ми го викаш неговото презиме?

КИМ Сигурен си дека викам?

Sarge Да, можам да кажам бидејќи буквите се со „СИТЕ CAPS“.

КИМ Леле, смири се, нема потреба да ми ги викаш зборовите „all-caps“.

Тие ги поминаа следните три часа ползејќи во ќор-сокак. Кога пристигнале во MCSTB, канцелариите веќе биле затворени. Тие се затвораат во 15:00 часот. Не сакајќи да ги користат нивните специјални моќи за тоалетна хартија што ги имаат, двајцата решиле да се вратат следниот ден наутро.

Sarge Сега сме во MCSTB.

KIM Да, тоа е точно, и се чини дека е затворено.

Sarge Не сакам да ги користиме нашите дополнителни специјални моќи за тоалетна хартија во овој момент.

KIM Дозволете ни да се вратиме во нашите соодветни домови, а потоа да се вратиме на Hot Pursuit за ова прашање утре наутро, бидејќи тоа е од исклучителна важност.

Двајцата детективи се враќаат дома и повторно се собираат во раните утрински часови во дивизијата валкана-2

Повторно во крстосувачот, тие се гледаат во очи, се спојуваат со рацете и повторно ги вклучуваат сирените, ЗА ПОСЛЕДЕН ПАТ. Тие ќе го спасат тој сет на алатки без разлика на последиците.

Сарџ, МОРАМЕ ДА ГО ЗАЧУВАМЕ ТОА АЛАТКА БЕЗ БЕЗ КОЈ СЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ!

KIM I AGGREEEEEE

Двајцата се брзи низ градот, сирените ѕвонат, сирената. Тие пристигнуваат во MCSTB.

Sarge Ќе се чувствувам многу подобро кога ќе знам дека алатките веќе не се во опасност да бидат изгубени или погрешно поставени.

КИМ Не грижете се! ЌЕ ги најдеме тие алатки и ЌЕ ги зачуваме тие алатки! Императив е ние, како службеници на ТПС, да покажеме емпатија за сите работи и од сите причини.

Sarge Што точно сакаш да кажеш?

КИМ Тие алатки, тие кутри алатки мора да се толку исплашени, толку исплашени во моментов.

Sarge Алатките? Алатките немаат чувства.

КИМ ТИЕ! Имаат чувства!

Сарџ (тивок)

КИМ Гледаш Сарџ, јас сум исклучително религиозна личност. Канадскиот закон дава права, па многу права.

Сарж (тивок)

KIM Во Канада имаме посебен закон наречен Повелба за права и слободи. Им дава конкретни права на граѓаните во оваа фер земја, но што е со животните? Што е со животните? Зарем и животните не треба да добиваат права Сарџ?

Sarge Да, секако дека треба да ...

КИМ А што е со дрвјата? Градот прави подзаконски акти кои ги спречуваат луѓето да ги сечат дрвјата. Јас лично верувам во тие права.

Сарџ Секако...

КИМ Зарем не гледаш што велам Сарџ? Животните имаат права, растенијата имаат права, но што е со правата на неживите објекти? Зарем неживите објекти не треба да ги имаат истите права што ги има секоја друга работа што постои?

Сарџ мислам дека разбирам што велиш...

КИМ Да! Токму Сарџ! Тие алатки, во реалноста, треба да ги имаат сите исти права на растенијата, животните, па дури и луѓето. Повелбата треба да штити сè подеднакво, а не да одлучува што треба и што не треба да има права.

Сарџ ... значи, тоа што го кажуваш е, не е важно кој ги поседува алатите...

KIM Точно, не е важно, бидејќи никој не може да биде вистински сопственик на алатите. Ние ги штедиме самите алатки. Сега, TPSB бараше од нас да ги „заплениме“ алатките, но јас повеќе би сакал да го користам терминот „ослободувачки“. Тие кутри мали исплашени алатки, тие може да се изгубат или да се погрешат во апсолутно секое време. Не, нема потреба да контактирате со сопственикот за да добиете дозвола. Тоа се самите алатки кои херојски ги штедиме.

Серџ се согласувам со твојата изјава.

КИМ Во иднина, верувам дека нашето општество на крајот ќе ги прифати правата на неживите објекти како вредни, а можеби и повредни од нас. Во „Идната повелба“ знам дека нашите постапки денес, на овој кобен ден, ќе се гледаат како точни.

Sarge Што?

KIM Darn it Sarge!

Сарџ Мардок има права според Повелбата за права и слободи, поточно Дел 8: „Секој има право да биде безбеден од неразумно претресување или заплена“.

KIM Oh suuuuure... Но што е со правата на тие алатки? Оние уплашени мали алатки, кои не знаат дали еден ден ќе се користат во резбањето и вистинското производство на други физички предмети. Што би мислеле тие алатки за тоа?!

Сарџ ...ууухххх...

КИМ И! А, што е со моите права на Повелбата?! Зар немам право на моите религиозни убедувања? И да верувам во која било религија што сакам, без разлика што е тоа?

Сарџ Не сум сигурен во што добиваш, но, те молам продолжи.

КИМ ДАЛИ МОРА ДА ТИ ГО ИСПРАВИ ТОА?

Сарџ (не сум сигурен како да одговорам)

КИМ ЈАС СУМ ИДОЛОК!... Таму! Реков, конечно кажав. Јас сум хардкор идолопоклоник. Верувам во божественоста на неживите предмети и им се поклонувам.

Сарџ О... сега разбрав. Според сопствените политики на Службата за тоалетна хартија, од мене се бара и да ви честитам и да ви удоволам за вашата извонредна религија. Браво.

KIM Токму, и ако треба да одам „Повелба наспроти Повелба“ за да ја поддржам мојата религиозна должност кон тие алатки, ЌЕ ГО НАПРАВАМ ТОА.

Sarge Не е поврзано со ова, како доаѓа вашата веб-страница?

КИМ О, не знам, ја заборавив лозинката на сметката, па не можам да ја платам таксата од еден долар месечно. Навистина не ми е многу важен како dot com домен, дури и со мое име, а кој самиот го регистрирав, не ми е важен. Мислам... не е дека има душа или права или било што. Тоа не е ни физички предмет како идолите што ги обожавам.

Сарџ Да. Нема што да се грижите.

KIM точно. Освен тоа, кој идиот би платил вредни пари за да купи домен со туѓо име во секој случај? 198 евра се многу пари за нефизички предмет.

Sarge Како ја знаете идната продажна цена?

КИМ НЕМА ВРЕМЕ ЗА ТОА СЕГА, АЈДЕ ДА ОДИМЕ ДА ГИ ЧУВАМЕ ТИЕ АЛАТКИ!

Ги земаат алатките и ја измамуваат секретарката велејќи дека му ги доставуваат на г-дин Мардок.

Сарџ Добро што го измамивме секретарот велејќи дека му ги доставуваме алатките на г-дин Мардок.

KIM Сега ќе испратам е-пошта до г-дин MURDOCK бидејќи е точно 9:06 часот.

Сарџ Не мора да го викаш неговото име, јас стојам токму овде.

КИМ Извинете, прстот ми се лизна на копчето за заклучување капи. Здраво, се надевам дека е-поштата што штотуку ја испратив не е конкретен доказ за непочитување на статутот во однос на Законот за граѓански правни лекови. Мислам 2501,60 долари е повеќе од 1000 долари.

Sarge Не грижете се, само дебитанти расчистуваат пари над 1000 долари со јавниот обвинител. Мислам, не е веќе 2021 година, преболете го...

И... крај на сцената.

НЕ ПОЧИТУВАЊЕ НА СТАТУА е најлошото нешто во умот на ИДОЛОК.

Забелешка: Откако го напишав ова, беше утврдено дека продажбата на оваа веб-локација најверојатно може да се припише на прекршувањата на договорот што се случија како последица на Актерскиот штрајк во 2023 година. Во тоа време, многу Актери ги прекршија своите договори со нивните Агенции за таленти. Ако Агенцијата за таленти поседуваше веб-домен и го регистрираше и управуваше со него во име на актер, и во име на тој актер, и со дозвола на тој актер... Еве го резултатот. Изгледа многу соодветно и неверојатно иронично што НЕГОВИОТ СИНДИКАТ се чини дека презел акција што била штетна за НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ. Леле, баш како што направи синдикатот на друг човек. Обидете се да погодите каков човек.

Сега ја откриваме официјалната маскота на JungYulKim.com!

Маскотата се нарекува „TP-speedline“

Официјалната маскота на JungYulKim.com, TP-speedline

Врати се во менито на сајтот

Original text
Rate this translation
Your feedback will be used to help improve Google Translate