Поглавје валкано-2:

Долгите и кратките

Годината беше 2023: Бев вработен во Училишниот одбор на округот Торонто во Одделот за одржување како столар од. Бев дел од спорот на работното место, а потоа Лиса Кобајаши ме упати да земам одмор. Јас би рекол „погрешно“. Важно е да се спомене дека, моите занаети-алати сè уште беа во камионот на компанијата и бев законски спречен да ги земам. „Запомнете, вашите алатки се во задниот дел на камионот“. Бог да ги благослови ангелите што ме предупредија...

Последното нешто на кое се сетив беше е-пошта од DC Kim која гласеше: Се договорив да ги добијам вашите алатки. [1 а ] Го прочитав тоа на: денот кога е испратен,. Следниот ден повеќе не можев да добивам е-пошта бидејќи не ја платив сметката. Во неповрзана работа бев уапсен на 10-ти февруари и останав во затвор додека не бев ослободен начека судење. Бев невин. Сите обвиненија беа повлечени, уште пред да започне судењето. Ова не е таа приказна...

Ова е приказна за тоа како целиот мој сет на алатки беше украден од канцеларијата на Советот за трговија од страна на детектив од полициската служба во Торонто, кој исто така е канадски фудбалер и кој исто така е холивудски актер.

Повторно лансирање на домен

Ова е приказна за тоа како ја открив вистината за тоа што се случи со мојот сет на алатки и потоа го искористив доменот на доменот на доменот на детективот на полицијата во Торонто за да го разоткријат.

Ова е тој домен . Семоќниот (SWT) го одзеде овој домен од Јунг-Јул Ким и ми го даде.

Јас се викам Мохамед Дејвид и ова е таа приказна...

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Поглавје триесет и едно:

Надвор со кауција, свежо излезен од затвор

Бев ослободен со кауција по четири месеци внатре, на. Отидов по патот за да ја земам мојата пошта, кутијата беше полна . Се вратив дома и почнав да ги средувам буквите. Читајќи ја поштата дознав дека мојот автомобил бил одвлечен и продаден, природна последица каде што деведесет дена се подолги од шеесет дена. Првиот: Стандардниот преглед на кауција. Последново: Држење на влечната компанија.

Мојот работодавец, ТДСБ, испрати неколку писма и некои известувања за подигање работи во Поштата, но тие беа одамна задоцнети . Ги разгледав писмата од Училишниот одбор и видов дека мојот работен однос е прекинат ефективно, додека сè уште бев во затвор. Си помислив: „Да можев да одговорам на нивните писма“: Сепак, можеби немаше да има никаква разлика . Почнав да размислувам: „Што се случи со моите алатки?“... „Дали TDSB сè уште ги има моите алатки?“ . Сè што можев да се сетам беше таа е-пошта од DC Kim: Направив договори за да ги добијам вашите алатки. [1 б ] Можев само да шпекулирам за тоа дали DC Kim продолжил да ги зема моите алатки.

Каде беа моите алатки?

Поминаа недели и немав начин да пристапам до е-пошта дома. Така, педалив со велосипед 8 км до јавните компјутери за да ги прочитам моите мејлови таму. Ја прочитав е-поштата од DC Kim, датирана: Добро утро господине МУРДОК Ги поседувам вашите алатки [2] . Си помислив „Тоа не е легално. Како може Училишниот одбор да ги даде моите алатки на полициската служба во Торонто без моја дозвола?' Ги погледнав другите е-пораки од DC Ким и ја прочитав веста : Моите алатки беа испратени до Одделот за имот на полицијата во Торонто на авенијата Прогрес #2. Да... Сето тоа се случи многу одамна.

Внесете: Училишен одбор - ФАЗА ЛЕВА

Откако работев извесно време и внимателно ги разгледав писмата испратени од TDSB, напишав и испратив одговор, испраќајќи копија до MCSTC (Совет за квалификувани занаетчии за одржување и градежништво). Ова траеше неколку часа за да се напише . Во тој допис до Училишниот одбор вклучив, меѓу другото, барање да ми се вратат алатите што поскоро.

Недокументиран трансфер до трговскиот совет

Неколку недели подоцна, од Училишниот одбор стигна писмо со одговор. Читав и читав. Писмото беше со датум

Излез: Училишен одбор - ФАЗА ЛЕВО

Веднаш знаев дека Лиза Кобајаши е измамник, кој се обидува да прикрие што навистина се случило со пишување погрешен датум. Немаше начин нејзиното тврдење да биде вистина. Смирен и прибран, продолжив веднаш да следам разни преписки по пошта. Во тоа време не му напишав на ТДСБ: Нивното писмо бараше екскомуникација. Си помислив: ‚Која мисли дека е таа, папата?'

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Поглавје триесет:

Внесете: Совет за квалификувани занаетчии - ОСТАНАТА ФАЗА

Во деновите што следеа, направив два телефонски разговори до Советот за трговија, со разлика од неколку дена. И двата пати стигнав до истата секретарка . Ја прашав за алатките, повикувајќи се на писмото на TDSB, а секретарот почна : „Да, алатите беа тука, а потоа полициската служба во Торонто ги зеде следниот ден“. „Дали тоа беше околу јануари или февруари? 'Да тоа беше.' „...и дали сè уште има алатки со вас?“ 'Не. Она што го имавме, тоа беа сите, и тие ги земаа сите. Службеникот на полициската служба во Торонто рече дека ви го носи“. И се заблагодарив и повикот заврши. Тоа беше продуктивен повик. Едноставно прашање не треба да се потцени: го имав мојот одговор. Имав усна потврда дека алатите се во таа канцеларија, која е на вториот кат по долги скали.

Приемот е потврден по телефон

Во тој момент конечно сфатив што точно се случи. Телефонскиот разговор го потврди она што го пишуваше во писмото на Училишниот одбор. Алатките беа токму таму во канцелариите на Советот за трговија, на врвот на долгиот сет на скали, пред да ги однесе DC Kim. Датумот наведен во писмото од Училишниот одбор не се совпаѓа со оние дадени од DC Kim. Преку ова знаев дека Лиза Кобајаши е измамник, таа лажеше за датумите . Сепак, знаев дека она што писмото го потврди е дека комплетот со алатки, сето тоа , се наоѓало во канцелариите на Советот за трговија во времето кога го зеде DC Kim. Тоа беше поставено од страна на Училишниот одбор без моја дозвола и без никаков постојан договор во врска со овој вид на акција.Сметав дека сопствените внатрешни политики на Училишните одбори се прекршени со ова незаконско пренесување на алатките. Укажувам и дека Занаетчискиот совет е посебен и независен субјект, незаконски беше Училишниот одбор да го депонира и напушта мојот личен имот во канцелариите на Занаетчискиот совет! И покрај тоа што Советот за занаетчии е мојот синдикат, јасно требаше да се бара мојата дозвола. Знаев и дека нема постојан договор меѓу Занаетчискиот совет и Училишниот одбор во врска со трансферот на алатките. Знаев дека ова е многу вознемирувачко со оглед на тоа во контекст на Канадската повелба за права и слободи.

Потврда без соодветно известување

Се чувствував запоставен од Советот за трговија. Зарем тие немаа законска должност да ме известат за нивното поседување на моите алатки, кои се претпоставува дека им биле наметнати од Училишниот одбор, а потоа ги зел DC Kim? Се прашував кои стандарди на синдикатот би можеле да бидат прекршени од страна на Занаетчискиот совет поради тоа што не ме известија за поседувањето на моите алатки. Телефонскиот разговор со секретарот овозможи увид во тоа што всушност се случило. DC Kim ми ги зеде алатките на начин кој беше очигледно нелегален, и не само тоа, DC Kim ми ги зеде алатките од канцелариите на мојот синдикат , Советот за занаетчии. Проширувам колку е ова навистина шокантно во однос на канадската повелба за права и слободи. Според мене, овие постапки се флагрантно и бесмислено кршење на моите права и правата на мојот синдикат, Советот на занаетчии, и правата на членовите на синдикатот насекаде по тоа прашање.Знаев дека мојата единствена опција е мирно да продолжам да се надоврзам на преписката.

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Поглавје дваесет и девет:

Одделот за имот на полицијата во Торонто

Отидов лично во авенијата „Прогрес“ бр. 2, Одделот за имот на полицијата во Торонто. Таму успеав вербално да потврдам дека мојот алат моментално го поседуваат. Исто така, им кажав на некои службеници таму дека алатите се земени од канцеларијата на мојот синдикат и дека немам намера да ги земам додека не добијам темелно објаснување. Освен тоа, немав автомобил.

Следејќи ги моите успешни прашања со TDSB и Trades Council, не видов никаква штета во обидот да се јавам на DC Kim. Ја повикав дивизијата валкани-2

Повторно се надоврзав по пошта со Занаетчискиот совет, по телефонскиот разговор со нивната секретарка . Во писмото до Советот за трговија прашав што се случи со алатките и побарав да ги вратат. Во реалноста знаев точно каде се алатките. Само играм глупав. Она што навистина го барав беше било што во писмена форма дека моите алатки биле во нивна сопственост во одреден момент од времето .

Советот за квалификувани занаетчии испраќа потврда

Повторно се чекаше долго време, ден по ден, чекање пошта... Конечно добив одговор од Занаетчискиот совет. Нивното писмо беше датирано. Тоа гласеше:

Што се однесува до вашите алатки, ги добивме вашите алатки во канцеларијата во и или околу. Верувам дека алатите биле подигнати следниот ден од полициската служба во Торонто. [4]

Излез: Совет за квалификувани занаетчии - VANISH MIDSTAGE

Ова беше првото известување што ми го даде Советот за квалификувани занаетчии, дека ги добиле моите алатки. Датумот што го даде Советот за трговија не се совпаѓаше , но она што навистина беше важно е што тие признаа дека ги имале алатките во нивната канцеларија и дека полициската служба во Торонто ги извадила! Сега навистина имав доказ. Го имав писмото од Училишниот одбор и писмото од Советот за трговија, и двете го потврдуваат истото, алатките се наоѓале во канцеларијата на Советот за трговија , а писмото од Советот за занаетчии во кое се кажува дека полициската служба во Торонто ги земала алатките директно од нивните канцеларија.

Потврдени бизарни факти

Знаев дека имам доказ што ми е потребен за да ја однесам целата работа на суд и да победам од рака. Бев возбуден што конечно го видов тој доказ, но, наместо да преземам какви било итни правни дејствија , бев решен да продолжам со следење, малку по малку, сè додека не ги исцрпам сите правци на кореспонденција во врска со ова прашање. Училишниот одбор ме екскомуницираше, и тие не сакаа да вратат повеќе кореспонденција, но сепак можев повторно да се надоврзам со Советот за занаетчиство и со DC Kim преку е-пошта. Не испратив никаков е-пошта во врска со ова до DC Kim затоа што имав намера да се надоврзам прво преку Училишниот одбор, а потоа и Советот за трговија пред да ја известам DC Kim на кој било начин. Да, трпеливо следев правилен тек на дејствување, следејќи последователно , молејќи се да успее.

Преземање на следниот чекор

Сега дојде време конечно повторно да воспоставам контакт со Ди-Си Ким. Никогаш не сум разговарал со Ди-Си Ким по телефон, со него комуницирав само преку е-пошта и само преку една адреса на е-пошта. Ова беше избор направен со цел од самиот почеток. Само со користење на формални средства за комуникација , би било можно да се има целосна евиденција за сите интеракции .

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Поглавје дваесет и осум:

DC Kim - Имаш пошта!

четврток, десет месеци откако алатите беа одземени, патував со автобус до јавните компјутери и напишав долга е-пошта до DC Kim во која ги опишав моите различни грижи, вклучувајќи:

Ако сакате, ве молиме љубезно признајте дали сте ги одзеле работните алатки поради некоја причина или признајте дека сте ги украле работните алатки поради некоја причина. Во спротивно, ќе треба да објасните како можевте да ги земете моите алатки за работа од канцелариите на Советот за трговија без нивна дозвола и без моја дозвола. Службениците на Училишниот одбор не можат валидно да дадат дозвола за службеник на полициската служба во Торонто да земе имот, кој не е нивен туку мој, од канцеларијата на Советот за трговија. [5 а ]

и исмејувајќи се со деградирањето на DC Kim додадов:

Неповрзано со ова, ви честитам на вашата нова улога во сообраќајниот оддел на полицијата во Торонто . Нестрплив за ваш одговор, со среќа, Мохамед Дејвид [5 б ]

Краток одговор на DC Ким

Се вратив дома и не се вратив да ја проверам мојата е-пошта повторно неколку дена. Кога повторно ја проверив мојата е-пошта, го видов одговорот од DC Kim: Ниту еден од вашите алатки не беше запленет. Училишниот одбор не ги сакаше твоите алатки, па ми ги играше на чување. [6] Знаев дека ова значи една работа, DC Kim немаше налог за преземање на алатките, ниту добра причина. Е-поштата ми кажа дека DC Kim се обидувал да негира дека има нешто лошо во тоа што се случило, а можеби и не бил свесен дека локацијата од која ги зел алатите е канцеларијата на Trades Council. Зградата на Занаетчискиот совет е многу блиску до паркингот на Училишниот одбор. Тоа е последната позната локација на мојот алат, во задниот дел на камионот на компанијата, каде што ги оставив . Си помислив „Како може DC Kim да го пропушти ОГРОМНИОТ ЗНАК на лицето на зградата на Советот за трговија? Или џиновскиот знак на вратата додека влегува?' После тоа не добив повеќе е-пошта од DC Kim, тоа беше последниот .

Неговите денови за испраќање е-пошта завршија

Не многу долго потоа дојде писмо, со датум

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Дваесет и седмо поглавје:

Алатка поставена во опасност

Се вратив дома со сите мои фотокопирани документи и почнав да ги пишувам адресите на различните „биг-снимки“ на пликовите. Писмата беа упатени до дивизионот валкано-2 каде што беше стациониран DC Ким, а исто така и до Советот за трговија, за да ги информира, а исто така и писмо назад до истиот испраќач од авенијата Прогрес #2.

Испрати пошта до многумина

За помалку од еден месец, целиот мој сет на алатки ќе биде „отфрлен“ . Ги испратив тие писма без одлагање. Испратив и е-пошта до истите примачи, со што им ги донесов сите мои поплаки со еден удар. Во моите писма и мејлови го искажав моето тврдење: дејствијата на DC Ким беа погрешни; ДиСи Ким немаше право да ми ги земе алатките . Бев сигурно да нагласам дека алатките беа земени од канцеларијата на Советот за трговија, што е шокантно и бизарно злосторство , и дека тие всушност биле украдени од Ди-Си Ким .

Ова точно покажува зошто постапките на DC Ким не биле безопасни . Тој ги стави моите алатки во ситуација што ја создаде оваа опасност. Додека ми ги одземаше алатките, како можеше да знае дека набргу потоа ќе бидам затворен на четири месеци и ќе го изгубам единственото возило? Постои општо правило во граѓанската одговорност: ги земате вашите жртви како што ги наоѓате. Ситуацијата што произлегува од неговите погрешни постапки е целосно негова вина. Виновник е и Училишниот одбор затоа што тие побарале заплена.

Влезете: Наредникот - СЦЕНА ДЕСНО

Моите писма и мејлови беа успешни. четврток, ја добив првичната е-пошта од наредникот кој беше директно супериорен во однос на Ди-Си Ким во моментот кога ми беа земени алатките. Е-поштата, блиску до крајот, побара телефонски повик. Веднаш знаев дека никогаш нема да се јавам на некој кој е вклучен во оваа проблематика. Довербата беше целосно и целосно уништена. Продолжив со пишување одговор на е-пошта таму, а потоа барав целосна документација во врска со трансферот на алатките на DC Kim. Во среда, напишав е-пошта адресиран и на Ди-Си Ким и на наредникот во кој пишува:

До Јунг-Јул Ким, кога ќе бидете подготвени и кога ќе разберете што сте направиле, би сакал да го испратите вашето признание кое треба недвосмислено да каже дека вашите постапки биле погрешни. Тоа треба да укаже, како минимум, дека признавате дека сте постапиле неправилно. Треба јасно да се наведе што е направено. Целиот мој сет на алатки за занаети беше земен од канцеларијата на Советот за квалификувани занаетчии за одржување и градежништво. Во него треба да стои дека немавте дозвола, ниту пак „добра причина“ да ми го земете имотот од таму. Можеби е најдобро ако се извините на Советот за трговија и на мене во истиот документ. Искрено се надевам дека ќе изберете да го направите ова. [8]

Барањето за извинување е игнорирано

Неколку дена подоцна, ми се врати е-поштата на наредниците. Во него пишувало: За појаснување, алатот бил одземен и депониран во Единицата за имот на полицијата во Торонто на чување и да се осигура дека ништо не им се случило. [9] Беше датиран. Знаев подобро. Знаев дека „ конфискацијата “ всушност значи дека алатите мора да биле земени поради кривично дело во кое биле вклучени алатите, што резултирало со нивно одземање, што воопшто не било случај.

Поддршка на домашниот тим

Наредникот лажеше, обичен и едноставен. На наредникот му ги испратив по е-пошта моите обвинувања и наредникот ми одговори на 18 декември: Немам желба да прикривам злосторство и мојата единствена цел е да ти помогнам да ги вратиш твоите предмети. [10] Во суштина тој нудеше да ми бидат доставени алатките до мојот дом без трошоци. Немаше да отстапам, бидејќи вистинското прашање повеќе не беа алатките , вистинското прашање беше корупцијата во Училишниот одбор и корупцијата во Полициската служба во Торонто. Знаев дека ако се согласам да ги земам алатките назад сега, тоа ќе биде според нивните услови . Тоа би било исто како потпишување документ во кој се тврди дека нема ништо лошо во акциите на полициската служба во Торонто! Знаев дека НИКОГАШ нема да застанам додека ова застрашувачко злосторство против мене и ова безобразно прекршување на моите права од Повелбата не биде целосно изложено на максимум од какви било правни средства што беа достапни.

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Поглавје дваесет и шест:

Triple Play: Caught-Out

Го испратив мојот одговор на наредникот на 21 декември, заземајќи став дека можеби сум погрешил и дека можеби сите други страни ја кажале само вистината. Ја следев претпоставката дека има три посебни комплети мои алатки. Јас се повикав на трите одделни групи што одговараа на лажните датуми дадени од Училишниот одбор во нивното писмо и од Занаетчискиот совет во нивното писмо. Го напишав следново:

Ставка број еден: Советот за трговија ги прими моите алатки и личниот имот на или околу 9 јануари 2023 година, полициската служба во Торонто го одбра сето тоа следниот ден; Ставка број два: DC Kim зеде дел од мојот имот или алатки на 31-ви јануари или 1-ви февруари 2023 година, Училишниот одбор му го даде; Ставка број три: Полициската служба во Торонто ми го конфискуваше имотот или алатките, според е-пошта однаредникот, датуми непознати; Точка број четири: Училишниот одбор ги достави моите алатки или личниот имот на Советот за занаетчии на или по 4 мај 2023 година (датум на престанок на работниот однос). [11]

Алатките Cinqo-Di-Maio

Се држев за оваа мала информација, само чекав вистинско време да ги распоредам за да дадам максимален резултат. Занемарив да ги спомнам лажните датуми обезбедени од секој училишен одбор и занаетчиски совет. Во реалноста, веќе подолго време знаев дека нема втор сет на алатки , имаше само еден, оној сет на алатки што Училишниот одбор го префрли во канцеларијата на Советот за занаети, истиот сет што го зеде DC Kim. Секретарот на Советот за трговија веќе ми кажа сè за тоа.

Наредникот - Признај еден

Се вратив дома и иако сè уште не го знаев тоа, наредникот ми одговори на е-пошта само неколку минути откако го испратив . Ќе поминат неколку дена пред да се вратам со автобус до јавните компјутери и да ја прочитам е-поштата со датум. Го прочитав неколку пати. Во него се вели следново:

Добро утро, г-дин Мардок, во однос на линијата три, се надевам дека ова помага да се разјаснат неколку точки. Опремата е одземена на 01.02.2023 година. Алатот е запленет по барање на Училишниот одбор , а тоа било само со цел да се чуваат и да не се изгубат или погрешно сместени. Во однос на тоа кои закони беа прекршени, што резултираше со конфискација на алатки. Не знам за ништо, а да бидам јасен, алатките никогаш не биле пропуштени и секогаш биле ваши. Да. Ова се истите алатки кои DC Kim ги предложи да се чуваат на #2 Progress Avenue. Во однос на линијата еден, ова е нешто што би требало да го истражам и да ви се вратам.

[12 а ]
Потоа го прочитав повторно. ' Запленети ! Тоа всушност вели запленето !' Си помислив: „Оваа е-пошта е последното нешто што ми треба“. Го комплетираше збирот документи што ми требаат за да докажам дека сум погрешно постапувал во најголема мера. Знаев дека оваа е-пошта од наредникот, кој беше директен претпоставен на Ди . обвинение против самиот Училишен одбор . Го прочитав повторно:

Алатот е одземен по барање на Училишниот одбор. [12 б ]

Со оваа кратка е-пошта сè се смени. Знаев дека, ако заплената од страна на Ди . Не само што сметав дека тоа е „погрешно“ , туку дека е очигледно незаконско , вообичаена кражба и чист насилник! Размислував за тоа, размислував, а потоа и дефинитивно го решив мојот став: Нивните постапки не само што беа погрешни , не само што беа незаконски , туку беа флагрантно кршење на моите права од Повелбата. Знаев дека повеќе нема да може полициската служба во Торонто да се преправа дека нема ништо лошо.

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Поглавје дваесет и пет:

Излез: Наредникот - СЦЕНА ДЕСНО

Одговорив на е-поштата на наредникот барајќи дополнителни детали: Каква беше локацијата на мојот имот во моментот кога беше одземен? [13] но, деновите за испраќање е-пошта завршија. Завршено. Веќе знаев кој е одговорот. Знаев дека наредникот не може, дури ни евентуално, да ми даде информации повредни од она што веќе го дал. Отидов веднаш напред и повторно ја испратив таа клучна е-пошта од наредникот до различните „големи перики“ на Училишниот одбор, Советот за квалификувани занаетчии и Полициската служба во Торонто во дивизијата валкано-2. Не добив одговор по пошта или по е-пошта или на кој било начин од било кој од нив. Се прашував какви правила на синдикатот прекршува Советот за занаетчија со тоа што не комуницира со мене. Немаа ли должност да продолжат да се допишуваат со мене? Исто како и со тоа што не ме известија дека моите алатки се во нивната канцеларија, тие повторно ја избегнаа одговорноста. Каде лежи транзицијата помеѓу „ небрежност “ и „злоба“? Дали може да се одреди само преку изразување на намерата?

Тишината зборува многу.

Немајќи одговор на мојата е-пошта од никого од полициската служба во Торонто, составив неколку објаснувачки памфлети: два листа преклопени на половина како брошура и ги испратив по пошта. Памфлетот ги имаше сите најопасните цитати од училишниот одбор, советот за занаетчии, DC Ким и наредникот. Насловот: „Торонто Њусфлеш!!!“ . Сепак не добив одговори.

Кликнете овде за да научите како да го изложите Јунг-Јул Ким

Поглавје дваесет и четири:

Тастатура. Глувче. Екран.

Како што минуваше времето, знаев дека веќе ги имам сите информации потребни за да се разоткрие вистината за она што се случи. Кога би можел само да ги извадам тие информации, би било невозможно полициската служба во Торонто, Училишниот одбор или некој друг да ги негира фактите. Знаев дека Ди-Си Ким незаконски ми ги заплени алатките, а што беше полошо беше што Училишниот одбор му рече да го направи тоа. Немаше да дозволам ова безобразно злосторство да помине невидено и покриено. Излегов од мојот стар десктоп компјутер и почнав да ја бришам прашината и да ги приклучувам деловите. Тастатура. Глувче. Екран. Го притиснав копчето „вклучи“ и се вклучи. Го видов оперативниот систем Linux точно како што го оставив. Заборавив сè за оваа машина и заборавив сè за нејзината вредна командна линија . Го зедов малиот куп референтни книги за Linux и почнав да го разработувам моето решение.

Ги добив броевите

Се сетив на една приказна што ја слушнав од еден пријател еднаш: еден дечко во Монтреал испрати е-пошта до целата полициска служба во Монтреал, истовремено . Како што се испоставува, адресите на е-пошта се нумерички . Продолжив да работам на тоа додека конечно не направив скрипта за школка што ми даде листа на е-пошта. „Претпоставувам дека ова е почеток“, си помислив. Сè уште не го знаев, но тоа беше само една компонента . Секако дека би можел да ги испратам сите докази до секој полицаец во Торонто со сопствен систем за е-пошта, но, можеби тие сепак би можеле да го игнорираат тоа. Во исто време почнав да одам во библиотеката.

Одев еднаш неделно, по неколку недели, во петок. Ќе прочитав некои книги во библиотеката пред да дојде времето на молитва. Ќе се молев, а потоа ќе се возев со автобус за да се вратам дома пред зајдисонце.

Дали малку читање

Потоа, една недела, во петок, си помислив: „Ако го носам мојот лаптоп компјутер со мене, тогаш ќе можам бесплатно да користам интернет во библиотеката“. Јас го направив токму тоа. Потоа, во понеделникот отидов и направив еден ден, пристигнувајќи во библиотеката околу 9:30 часот. Ја поставив мојата е-пошта на мојот лаптоп компјутер. Без шок, сè уште немав добиено никакви одговори. Се вратив неколку дена по ред. Барав на интернет информации за Јунг-Јул Ким, познатиот детектив кој ми ги украде алатките. Зачував некои од веб-локациите од првата страница на веб-пребарувањето. Ја пробав и оваа нова работа наречена „вештачка интелигенција“ , за да видам дали е способна како што слушнав. Изгледаше ветувачко. Тоа беше многу слично на командната линија.

За време на викендот, во недела додека бев дома, почнав да гледам на некои од веб-страниците што ги зачував, а кои зборуваа за Јунг-Јул Ким. Забележав еден наречен www.JungYulKim.com. Се тврдеше дека е официјалната веб-страница на Јунг-Јул Ким. Ја отворив страницата, а потоа погледнав, внимателно читајќи го дното на страницата, видов нешто што моите очи го пропуштија при првото читање. Во мали букви гласеше: Купи го овој домен . Едвај можев да поверувам. Потоа погледнав во насловната лента и го видов следново:

Оваа веб-страница е на продажба!

Дали навистина може да биде вистина? Си помислив: „Ова можеби е нешто“ . Следниот ден тргнав во библиотеката со надеж дека ќе го купам доменот. Немав проблем да го купам. Ја кликнав врската и потоа ги следев сите чекори, надевајќи се дека ќе го купам доменот на Јунг-Јул Ким. Мојата единствена грижа беше каков начин на плаќање ќе биде прифатен. Видов дека цената не е превисока, па го следев процесот на купување и дојдов до крајот каде што видов напишано: „Плати преку банкарски трансфер“! Ги напишав сите детали потребни за банкарскиот трансфер на празен лист. Потоа, по веб-пребарувањето на локацијата на мојата најблиска филијала на банка, видов дека банката е само спроти библиотеката каде што бев . Ги спакував работите, ги облеков шалот и палтото, ја ставив торбата преку моето рамо и продолжив да одам преку улицата до банката. Немав проблеми: Трансферот во Германија беше успешен. Се вратив во библиотеката за да го известам продавачот дека парите се испратени. После се вратив дома: со воз, во автобус, во друг автобус и дома. Времето стана врнежливо, а снегот и мразот се стопија. Се вратив следниот ден во библиотеката, петок. Навистина одев само на пладневната молитва. Потоа се вратив дома. Знаев дека банкарскиот трансфер може да потрае ден или два за да се потврди, а дури потоа ќе биде завршен вистинскиот трансфер на доменот. На 25 јануари 2024 година, овој домен стана мој. Почитуван Нејтан, Честитки за купувањето. Овој навидум невозможен сон се случи. Имав многу малку врска со ова. Навистина, има ли нешто што можев да направам за да влијаам на оваа ситуација? Откако го добив овој домен, веднаш почнав да ја пишувам оваа веб-страница. Дури и ова е нешто што никогаш не можев да си замислам дека го правам.

ла илааха илалах. ла илааха илалах. ла илааха илалах

Кликнете овде за да го откриете Јунг-Јул Ким сега. Тоа е лесно!

Забелешка: ова е крајот на главната статија. Она што следува е во форма на дневни записи во списанието кои продолжуваат таму каде што застанува претходниот ретроспективен дел. Постои и функција за е-пошта за снежни топки. Ве молиме погледнете.