Poglavlje prljavo-2:

Dugi i kratki

Godina je bila 2023.: Bio sam zaposlen u Školskom odboru okruga Toronto u Odjelu za održavanje kao stolar od. Bio sam strana u svađi na radnom mjestu, a nakon toga je Lisa Kobayashi naložila da se odmorim. Rekao bih 'pogrešno'. Važno je napomenuti da su moji zanatski alati još uvijek bili u kamionu kompanije , te sam bio zakonski spriječen da ih preuzmem. 'Zapamti, tvoj alat je u stražnjem dijelu kamiona.' Bog blagoslovio anđele koji su me upozorili...

Posljednje čega sam se setio je e-mail od DC Kim koji je glasio: Napravio sam aranžmane da dobijem vaš alat. [1 a ] Pročitao sam to dalje: dan kada je poslan,. Sljedećeg dana više nisam mogao primati e-poštu jer nisam platio račun. U nevezanom slučaju uhapšen sam 10. februara i ostao u zatvoru dok nisam pušten na slobodu.čekaju suđenje. Bio sam nevin. Sve optužbe su povučene, prije nego što je suđenje i počelo. Ovo nije ta prica...

Ovo je priča o tome kako je moj cijeli set alata ukrao iz ureda trgovinskog vijeća detektiv policijske službe Toronta, koji je također kanadski fudbaler, a koji je i holivudski glumac.

Ponovno pokretanje domena

Ovo je priča o tome kako sam otkrio istinu o tome šta se dogodilo mom setu alata i zatim iskoristio dot-com domen tog detektiva policije u Torontu da ga razotkrijem.

Ovo je ta domena . Svemogući (SWT) je oduzeo ovu domenu od Jung-Yul Kima i dao mi je.

Moje ime je Mohammed David i ovo je ta priča...

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Trideset prvo poglavlje:

Van uz kauciju, svjež iz zatvora

Pušten sam uz kauciju nakon četiri mjeseca unutra. Hodao sam niz cestu da uzmem svoju poštu, kutija je bila puna . Vratio sam se kući i počeo da sređujem pisma. Čitajući poštu saznao sam da je moj auto odvučen i prodan, što je prirodna posljedica gdje je devedeset dana duže od šezdeset dana. Prvo: Standardna revizija kaucije. Potonje: Vlasništvo kompanije za vuču.

Moj poslodavac, TDSB, poslao je nekoliko pisama i neka obaveštenja da stvari mogu da se podignu u pošti, ali su ona dugo kasnila . Pregledao sam pisma Školskog odbora i vidio da mi je radni odnos prestao, dok sam još bio u zatvoru. Pomislio sam: 'Da sam barem mogao odgovoriti na njihova pisma': Mada, možda ne bi bilo nikakve razlike . Počeo sam razmišljati: 'Šta se ikada dogodilo s mojim alatima?'... 'Da li TDSB još uvijek ima moje alate?' . Sve čega sam se mogao sjetiti je onaj e-mail od DC Kim: Napravio sam aranžmane da dobijem vaše alate. [1b ] Mogao sam samo da nagađam o tome da li je DC Kim zaista uzeo moj alat.

Gdje su bili moji alati?

Sedmice su prolazile, a ja nisam imao načina da pristupim e-pošti kod kuće. Pa sam pedalirao biciklom 8 km do javnih kompjutera da tamo pročitam svoje e-mailove. Pročitao sam e-mail od DC Kim, sa datumom: Dobro jutro gospodine MURDOCK Posjedujem vaš alat [2] . Pomislio sam u sebi 'To nije legalno. Kako školski odbor može dati moj alat Policijskoj službi Toronta bez moje dozvole?' Pogledao sam druge mejlove od DC Kim i pročitao vijesti : moji alati su poslani u Odjel za imovinu policije u Torontu na #2 Progress Avenue. Da... To se sve dogodilo davno.

Ulazi: Školski odbor - etapa LIJEVO

Nakon što sam radio neko vrijeme i pažljivo pregledao pisma poslana od TDSB-a, napisao sam i poslao odgovor poštom, poslavši kopiju MCSTC-u (Vijeće za stručne poslove za održavanje i izgradnju). Ovo je trajalo nekoliko sati za pisanje . U to pismo Školskom odboru uključio sam, između ostalog, zahtjev da mi se što prije vrati moj alat.

Nedokumentovani transfer u Trgovinsko vijeće

Sedmicama kasnije stiglo je pismo odgovora od Školskog odbora. Čitao sam i čitao. Pismo je bilo datirano

Izlaz: Školski odbor - etapa LIJEVO

Odmah sam znao da je Lisa Kobayashi prevarant, pokušavajući da prikrije šta se zaista dogodilo pisanjem pogrešnog datuma. Nije bilo načina da njena tvrdnja bude istinita. Miran i pribran, nastavio sam da pratim razne prepiske poštom. U to vrijeme nisam pisao TDSB-u: njihovo pismo je zahtijevalo ekskomunikaciju. Pomislio sam: 'Šta ona misli da je, papa?'

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Trideseto poglavlje:

Ulazi: Stručno vijeće za obrt - FAZA LIJEVO

U danima koji su uslijedili obavio sam dva telefonska poziva Trgovinskom vijeću, u razmaku od nekoliko dana. Oba puta sam došao do iste sekretarice . Pitao sam je za alate, pozivajući se na pismo TDSB-a, a sekretarica je počela: 'Da, alati su bili ovdje i onda ih je policija u Torontu odnijela sutradan'. 'Je li to bilo otprilike u januaru ili februaru?' "Da, bilo je." ...i ima li još alata kod vas?' 'Ne. Ono što smo imali, to su bili svi oni, i sve su ih uzeli. Službenik policijske službe Toronta je rekao da vam ga donosi.' Zahvalio sam joj i poziv je završio. Bio je to produktivan poziv. Jednostavan upit ne treba potcijeniti: imao sam svoj odgovor. Imao sam usmenu potvrdu da se alat nalazi u toj kancelariji, koja se nalazi na drugom spratu uz dugačke stepenice.

Račun potvrđen telefonom

U tom trenutku sam konačno shvatio šta se tačno dogodilo. Telefonski poziv je potvrdio ono što je pisalo u pismu školskog odbora. Alati su bili tamo u kancelarijama Trgovinskog vijeća, na vrhu dugačkih stepenica, prije nego što ih je DC Kim uzeo. Datum naveden u pismu školskog odbora ne odgovara onima koje je dao DC Kim. Kroz ovo sam znao da je Lisa Kobayashi prevarant, lagala je o spojevima . Međutim, znao sam da je pismo potvrdilo da je komplet alata, sav , bio u uredima Trgovinskog vijeća u vrijeme kada ga je DC Kim uzeo. To je tu stavio Školski odbor bez moje dozvole i bez ikakvog stalnog dogovora u vezi sa ovakvim postupkom.Uzeo sam u obzir da su interne politike školskih odbora prekršene ovim nelegalnim prenosom alata. Takođe ističem da je Trgovinski savjet zaseban i nezavisan subjekt, bilo je nezakonito da Školski odbor polaže i ostavlja moju ličnu imovinu u kancelarijama Savjeta za obrt! Iako je Savjet za trgovinu moj sindikat, očito je trebala biti potrebna moja dozvola. Također sam znao da ne postoji trajni sporazum između Savjeta zanatlija i Školskog odbora u vezi sa prijenosom alata. Znao sam da je to veoma zabrinjavajuće s obzirom na to u kontekstu Kanadske povelje o pravima i slobodama.

Potvrda bez prethodnog obaveštenja

Osjećao sam se zanemarenim od strane Trgovinskog vijeća. Zar nisu imali zakonsku obavezu da me obaveste o svom posedovanju mog alata, koji im je verovatno navalio Školski odbor, a potom uzeo DC Kim? Pitao sam se koje standarde sindikata je možda prekršio Trgovinski savjet jer me nisu obavijestili o posjedovanju mojih alata. Telefonski razgovor sa sekretaricom omogućio je uvid u ono što se zapravo dogodilo. DC Kim je uzeo moj alat na način koji je bio očigledno nezakonit, i ne samo to, DC Kim je uzeo moj alat iz ureda mog Sindikata , Trgovačkog vijeća. Proširujem koliko je ovo zaista šokantno u odnosu na kanadsku povelju o pravima i slobodama. Po mom mišljenju ovi postupci su flagrantno i bezobzirno kršenje mojih prava i prava mog sindikata, Trgovinskog vijeća i prava članova sindikata svugdje u tom smislu.Znao sam da je moja jedina opcija da mirno nastavim da pratim prepisku.

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Dvadeset deveto poglavlje:

Odjel za imovinu policije Toronta

Otišla sam lično u #2 Progress Avenue, odjel za imovinu policije u Torontu. Tamo sam mogao usmeno potvrditi da je moj alat trenutno u njihovom posjedu. Također sam nekim tamošnjim službenicima izbrbljao da je alat odnesen iz ureda mog Sindikata i da nemam namjeru da ga podignem dok ne dobijem detaljno objašnjenje. Osim toga, nisam imao auto.

Nakon mojih uspješnih upita sa TDSB-om i Trgovinskim vijećem, nisam vidio ništa loše u pokušaju da pozovem DC Kim. Pozvao sam Dirty-2 Division

Ponovo sam se javio poštom sa Trgovinskim savetom, nakon telefonskog razgovora sa njihovom sekretaricom . U pismu Trgovinskom vijeću pitao sam šta se dogodilo sa alatima i tražio da mi se vrate. U stvari, znao sam tačno gde su alati. Samo sam se pravio glup. Ono što sam zapravo tražio je bilo šta u pisanju da je moj alat u nekom trenutku bio u njihovom posjedu .

Stručni obrtnički savjet šalje potvrdu

Opet je dugo trajalo, dan za danom, čekanje pošte... Konačno sam dobio odgovor od Trgovinskog vijeća. Njihovo pismo ima datum. pisalo je:

Što se tiče vašeg alata, primili smo vaš alat u kancelariju ui okolo. Vjerujem da je oruđe sljedećeg dana pokupila policijska služba Toronta. [4]

Izlaz: Skilled Trades Council - VANISH MIDSTAGE

Ovo je bilo prvo obavještenje koje mi je dalo Stručno vijeće, da su primili moj alat. Datum koji je trgovačko vijeće dao nije se poklapao , ali ono što je zaista bilo važno je da su priznali da imaju alat u svojoj kancelariji i da ih je Policijska služba Toronta izvadila! Sada sam zaista imao dokaz. Imao sam pismo od Školskog odbora i pismo od Trgovinskog vijeća, oba potvrđuju istu stvar, alati su u kancelariji Trgovinskog vijeća , i pismo trgovinskog vijeća u kojem se kaže da je Policijska služba Toronta uzela alate direktno od njihovog ured.

Potvrđene bizarne činjenice

Znao sam da imam dokaze koji su mi potrebni da iznesem cijelu stvar na sud i dobijem ruke. Bio sam uzbuđen što sam konačno vidio taj dokaz, ali, umjesto da odmah preduzmem bilo kakvu pravnu radnju , bio sam odlučan da nastavim dalje, malo po malo, dok ne iscrpim sve puteve korespondencije u vezi sa ovim pitanjem. Školski odbor me je ekskomunicirao i nisu mi više vraćali prepisku, ali još uvijek sam mogao ponovo kontaktirati Trgovinsko vijeće i DC Kim putem e-pošte. Nisam poslao nikakav e-mail u vezi s tim DC Kimu jer sam namjeravao prvo da se javim preko Školskog odbora, a zatim i Savjeta za trgovinu prije nego što na bilo koji način upozorim DC Kim. Da, strpljivo sam slijedio ispravan tok akcije, slijedeći uzastopno , moleći se da to uspije.

Poduzimanje sljedećeg koraka

Sada je konačno došlo vrijeme da ponovo uspostavim kontakt sa DC Kimom. Nikada nisam razgovarao sa DC Kimom telefonom, s njim sam komunicirao samo putem e-pošte, i to samo preko jedne adrese e-pošte. Ovo je bio izbor napravljen sa svrhom od početka. Koristeći samo formalna sredstva komunikacije , bilo bi moguće imati potpunu evidenciju svih interakcija .

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Dvadeset osmo poglavlje:

DC Kim - Imaš poštu!

četvrtak, deset mjeseci nakon što su alati oteli, putovao sam autobusom do javnih kompjutera i napisao dugačak e-mail DC Kimu u kojem sam detaljno iznio svoje različite brige, uključujući:

Ako želite, ljubazno priznajte da li ste iz nekog razloga oduzeli radni alat ili priznajte da ste iz nekog razloga ukrali radni alat. U suprotnom ćete morati objasniti kako ste mogli uzeti moj radni alat iz ureda Trgovinskog vijeća bez njihove dozvole i bez moje dozvole. Službenici školskog odbora ne mogu valjano dati dozvolu službeniku policije u Torontu da uzme imovinu, koja nije njihova već moja, iz ureda Trgovinskog vijeća. [5 a ]

i ismijavajući DC Kimovo degradiranje dodao sam:

Nevezano za ovo, čestitam vam na novoj ulozi u saobraćajnoj službi policije Toronta . Željan vašeg odgovora, sretno, Mohammed David [5 b ]

DC Kimov kratak odgovor

Otputovao sam kući i nisam se vratio da ponovo provjerim e-poštu nekoliko dana. Kada sam ponovo provjerio svoju e-poštu, vidio sam odgovor od DC Kim: Nijedan od vaših alata nije zaplijenjen. Školski odbor nije želio vaše alate pa mi ih daju na čuvanje. [6] Znao sam da ovo znači jedno, DC Kim nije imao nalog za uzimanje alata, a ni dobar razlog. E-mail mi je rekao da je DC Kim pokušavao poreći da je bilo šta loše u tome što se dogodilo, a možda nije ni bio svjestan da je lokacija sa koje je uzeo alat kancelarija trgovinskog vijeća. Zgrada Obrtničkog saveta nalazi se u neposrednoj blizini parkinga Školskog odbora. To je posljednja poznata lokacija mog alata, u zadnjem dijelu kamiona kompanije, gdje sam ih ostavio . Pomislio sam 'Kako je DC Kim mogao propustiti OGROMNI ZNAK na licu zgrade Trgovinskog vijeća? Ili džinovski natpis na vratima dok je ulazio?' Nisam više primio e-mail od DC Kim nakon toga, to je bilo posljednje .

Njegovi dani slanja e-pošte su prošli

Nedugo zatim stiglo je pismo sa datumom

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Dvadeset sedmo poglavlje:

Set alata u opasnosti

Vratio sam se kući sa svim svojim fotokopiranim dokumentima i počeo da pišem adrese raznih 'velikih hitova' na koverte. Pisma su upućena u Dirty-2 Division gdje je bio stacioniran DC Kim, kao i u Trgovinsko vijeće, kako bi ih obavijestio, kao i pismo istom pošiljaocu sa #2 Progress Avenue.

Pošaljite mnogima

Za manje od mjesec dana, cijeli moj set alata bi bio 'odložen' . Poslao sam ta pisma bez odlaganja. Poslala sam i e-poštu istim primaocima, donijevši im sve svoje žalbe u jednom potezu. U svojim pismima i mejlovima izneo sam svoju tvrdnju: DC Kimovi postupci su bili pogrešni; DC Kim nije imao pravo da uzme moj alat . Sigurno sam naglasio da je alat uzet iz ureda Trgovinskog vijeća, šokantan i bizaran zločin , a da ih je u stvari ukrao DC Kim .

Ovo upravo pokazuje zašto DC Kimovi postupci nisu bili bezopasni . Stavio je moje alate u situaciju koja je stvorila ovu opasnost. Dok je hvatao moj alat kako je uopće mogao znati da ću, ubrzo nakon toga, biti zatvoren na četiri mjeseca i izgubiti svoje jedino vozilo? Postoji opšte pravilo u građanskoj odgovornosti: svoje žrtve uzimate onako kako ih nađete. Situacija koja je nastala njegovim pogrešnim postupcima je u potpunosti njegova krivica. Kriv je i Školski odbor jer je tražio oduzimanje.

Ulazi: Narednik - SCENA DESNO

Moja pisma i mejlovi su bili uspješni. četvrtak, primio sam početnu e-poštu od narednika koji je bio direktno nadređen DC Kimu u vrijeme kada je moj alat uzet. E-mail, pri kraju, tražio je telefonski poziv. Odmah sam znao da nikada neću telefonirati bilo kome ko je uključen u ovaj problem. Poverenje je bilo potpuno i potpuno uništeno. Nastavio sam pisati odgovor putem e-pošte, tražeći kompletnu dokumentaciju u vezi s prijenosom alata DC Kimu. U srijedu, napisao sam e-mail adresiran i na DC Kim i na narednika koji je rekao:

Jung-Yul Kimu, kada budete spremni i kada shvatite šta ste uradili, želio bih da pošaljete svoje priznanje koje bi trebalo da nedvosmisleno kaže da su vaši postupci bili pogrešni. Trebalo bi ukazati, kao minimum, da priznajete da ste postupili nepropisno. Trebalo bi jasno navesti šta je urađeno. Cijeli moj set zanatskih alata uzet je iz ureda Savjeta za stručne poslove za održavanje i izgradnju. Trebalo bi da piše da niste imali dozvolu, niti ste imali 'dobrog razloga' da uzmete moju imovinu odatle. Možda bi bilo najbolje da se izvinite Trgovinskom vijeću i meni u istom dokumentu. Iskreno se nadam da ćete se odlučiti za ovo. [8]

Zahtjev za izvinjenje je zanemaren

Nekoliko dana kasnije, primio sam e-poruku od narednika. Pisalo je: Da pojasnimo, alati su zaplijenjeni i deponirani u Jedinicu za imovinu Policijske službe Toronta radi čuvanja i kako bi se osiguralo da im se ništa ne dogodi. [9] Bio je datiran. Znao sam bolje. Znao sam da ' oduzimanje ' u stvari znači da je oruđe moralo biti oduzeto zbog zločina u koji je oruđe umiješano, što je rezultiralo njihovim oduzimanjem, što uopće nije bio slučaj.

Podrška domaćem timu

Narednik je lagao, jasno i jednostavno. Poslao sam naredniku svoje optužbe e-poštom i narednik je 18. decembra odgovorio: Nemam želju da prikrivam zločin, a moj jedini cilj je da vam pomognem u povratu vaših stvari. [10] U suštini, nudio je besplatnu dostavu alata u moj dom. Nisam htio popustiti, jer pravi problem više nije bio alat , pravi problem je bila korupcija u školskom odboru i korupcija u policijskoj službi Toronta. Znao sam da ako sada pristanem da vratim alate, to će biti pod njihovim uslovima . To bi bilo isto kao i potpisivanje dokumenta u kojem se tvrdi da nema ništa loše u akcijama Policijske službe Toronta! Znao sam da NIKAD neću prestati sve dok ovaj nečuveni zločin protiv mene i ovo nečuveno kršenje mojih prava iz Povelje ne budu potpuno izloženi svim pravnim sredstvima koja su bila dostupna.

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Dvadeset šesto poglavlje:

Triple Play: Caught-Out

Poslao sam svoj odgovor naredniku 21. decembra, zauzevši stav da sam možda pogriješio i da su možda sve druge strane rekle samo istinu. Slijedio sam pretpostavku da postoje tri odvojena seta mojih alata. Osvrnuo sam se na tri odvojena skupa koji su odgovarali lažnim datumima koje su dali Školski odbor u svom pismu i Trgovinski savjet u svom pismu. napisao sam sledece:

Stavka broj jedan: Trgovačko vijeće je primilo moj alat i ličnu imovinu 9. januara 2023. ili oko nje, policijska služba Toronta je sve to pokupila sljedećeg dana; Stavka broj dva: DC Kim je uzeo nešto od moje imovine ili alata 31. januara ili 1. februara 2023. Školski odbor mu je to dao; Stavka broj tri: Policijska služba Toronta je konfiskovala moju imovinu ili alate, prema e-poruci odnarednik, datumi nepoznati; Stavka broj četiri: Školski odbor je dostavio moj alat ili ličnu imovinu Trgovačkom savjetu 4. maja 2023. ili nakon toga (datum prestanka radnog odnosa). [11]

Cinqo-Di-Maio alati

Držao sam se za ovo malo informacija, samo čekajući pravo vrijeme da ih rasporedim kako bih postigao maksimalni rezultat. Zanemario sam da pomenem lažne datume koje su dali svaki školski odbor i stručni savet. U stvarnosti sam već neko vrijeme znao da ne postoji drugi set alata , postojao je samo jedan, jedan set alata koji je Školski odbor prenio u ured Trgovinskog vijeća, isti set koji je uzeo DC Kim. Sekretar trgovinskog savjeta mi je već rekao sve o tome.

Narednik - priznaj jedan

Otputovao sam kući i iako to još nisam znao, narednik mi je odgovorio na e-mail samo nekoliko minuta nakon što sam ga poslao . Prošlo bi nekoliko dana prije nego što bih se autobusom vratio do javnih kompjutera i pročitao e-mail s datumom. Pročitao sam je nekoliko puta. pisalo je sljedeće:

Dobro jutro gospodine Murdock, u vezi sa trećom linijom, nadam se da će ovo pomoći da razjasnimo nekoliko stvari. Oprema je oduzeta 1. februara 2023. godine. Alat je zaplijenjen na zahtjev Školskog odbora , a služio je samo u svrhu zaštite i sprječavanja gubitka ili zagubljenja. U pogledu toga koji su zakoni prekršeni, što je rezultiralo konfiskacijom oruđa. Nije mi poznato ništa, i da budem jasan, alat nikada nije oduzet i uvijek je bio vaš. Da. Ovo su isti alati za koje je DC Kim predložio da se drže na #2 Progress Avenue. Što se tiče prve linije, ovo je nešto što bih morao da istražim i da vam se javim.

[12 a ]
Onda sam je ponovo pročitao. ' Zaplijenjen ! Zapravo piše zaplijenjeno !' Pomislio sam u sebi: 'Ovaj e-mail je poslednja stvar koja mi treba'. Upotpunio je set dokumenata koji su mi potrebni da dokažem nepravdu u najvećoj mjeri. Znao sam da je ovaj e-mail od narednika, koji je bio direktno nadređeni DC Kimu u vrijeme kada su alati uzeti, potpuno u suprotnosti sa izjavama DC Kima i, iako to nije jasno rečeno , jasno je predstavljao snažan optužba na račun samog školskog odbora . Procitao sam ponovo:

Alat je oduzet na zahtjev Školskog odbora. [12 b ]

Sa ovim jednim kratkim emailom sve je promijenjeno. Znao sam da, ako je zapljena od strane DC Kima bila pogrešna, onda bi i zahtjev za tu istu zapljenu od strane Školskog odbora, nužno, također bio pogrešan! Ne samo da sam smatrao da je to 'pogrešno' , već da je to očigledno nezakonito , obična krađa i čista batina! Razmotrio sam to, razmislio, a onda konačno odlučio svoje gledište: Njihove radnje ne samo da su bile pogrešne , ne samo da su bile nezakonite , već su bile i flagrantno kršenje mojih prava iz Povelje. Znao sam da više neće biti moguće da se policijska služba Toronta pretvara da ništa nije u redu.

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Dvadeset peto poglavlje:

Izlaz: Narednik - SCENA DESNO

Odgovorio sam na narednikov e-mail tražeći dodatne detalje: Koja je bila lokacija moje imovine u vrijeme kada je zaplijenjena? [13] ali, njegovi dani slanja e-pošte su prošli. Završeno. Već sam znao šta je odgovor. Znao sam da mi narednik ne može, čak ni moguće, dati vrijednije informacije od onoga što je već dao. Odmah sam nastavio i ponovo poslao tu ključnu e-poštu od narednika raznim 'velikim perikama' Školskog odbora, Stručnog savjeta i Policijske službe Toronta u Dirty-2 Divisionu. Nisam dobio odgovor poštom ili e-poštom ili na bilo koji način od bilo koga od njih. Pitao sam se koja pravila Sindikata sindikata krši trgovinsko vijeće ne komunicirajući sa mnom. Zar nisu imali dužnost da se i dalje dopisuju sa mnom? Baš kao što me nisu obavijestili da su moji alati u njihovoj kancelariji, opet su izbjegli svoju odgovornost. Gdje je prijelaz između ' nepažnje ' i 'zlobe'? Da li se to može odrediti samo kroz izražavanje namjere?

Tišina govori mnogo.

Pošto niko iz Policijske službe Toronta nisam dobio odgovor na svoj mejl, sastavio sam neke brošure sa objašnjenjima: dva lista presavijena na pola kao knjižica i poslao sam ih poštom. Pamflet je sadržavao sve najodvratnije citate školskog odbora, trgovinskog vijeća, DC Kima i narednika. Naslov: "Toronto Newsflash!!!" . I dalje nisam dobio odgovore.

Kliknite ovdje da naučite kako razotkriti Jung-Yul Kim

Dvadeset četvrto poglavlje:

Tastatura. Miš. Ekran.

Kako je vrijeme odmicalo, znao sam da već imam sve potrebne informacije da razotkrijem istinu o onome što se dogodilo. Kad bih samo mogao izvući tu informaciju, bilo bi nemoguće da policijska služba Toronta, školski odbor ili bilo ko drugi negiraju činjenice. Znao sam da je DC Kim nezakonito zaplijenio moj alat, a što je još gore bilo je to što mu je školski odbor rekao da to učini. Nisam namjeravao dopustiti da ovaj nečuveni zločin ostane neviđen i prikriven. Izvadio sam svoj stari desktop računar i počeo da brišem prašinu i da priključujem delove. Tastatura. Miš. Ekran. Pritisnuo sam dugme 'uključeno' i pokrenulo se. Vidio sam linux operativni sistem tačno onako kako sam ga ostavio. Zaboravio sam sve na ovu mašinu i zaboravio sve na njenu vrednu komandnu liniju . Uzeo sam malu hrpu linux referentnih knjiga i počeo da radim na svom rešenju.

Imam brojeve

Sjetio sam se priče koju sam jednom čuo od prijatelja: tip iz Montreala je istovremeno poslao e-mail cijeloj policijskoj službi Montreala . Kako se ispostavilo, adrese e-pošte su numeričke . Nastavio sam raditi na tome dok konačno nisam napravio shell skriptu koja mi je dala listu e-mailova. 'Pretpostavljam da je ovo početak', pomislio sam. Nisam to još znao, ali to je bila samo jedna komponenta . Naravno da bih mogao poslati sve dokaze svakom policajcu u Torontu s vlastitim sistemom e-pošte, ali možda bi oni to ipak mogli zanemariti. To je otprilike u isto vrijeme kada sam počeo ići u biblioteku.

Išao sam jednom sedmično, na nekoliko sedmica, petkom. Čitao bih neke knjige u biblioteci prije nego što dođe vrijeme molitve. Molio bih se, a onda bih išao autobusom da se vratim kući prije zalaska sunca.

Uradio malo laganog čitanja

Onda sam jedne sedmice, u petak, pomislio: 'Ako sa sobom ponesem svoj laptop, onda mogu besplatno koristiti internet u biblioteci'. Uradio sam upravo to. Onda sam u ponedjeljak otišla i uljepšala dan, stigavši ​​u biblioteku oko 9:30 ujutro. Postavio sam svoju e-poštu na laptop računaru. Bez šoka, još nisam dobio odgovore. Vratio sam se nekoliko dana zaredom. Na internetu sam potražio neke informacije o Jung-Yul Kimu, poznatom detektivu koji mi je ukrao alat. Sačuvao sam neke od web stranica s prve stranice web pretrage. Isprobao sam i ovu novu stvar koja se zove 'vještačka inteligencija' , da vidim da li je sposobna kao što sam čuo. Delovalo je obećavajuće. Bio je vrlo sličan komandnoj liniji.

Tokom vikenda, u nedelju dok sam bio kod kuće, počeo sam da gledam neke od sačuvanih veb lokacija koje govore o Jung-Yul Kim. Primijetio sam jedan koji se zove www.JungYulKim.com. Tvrdilo se da je to službena web stranica Jung-Yul Kima. Otvorio sam stranicu, a onda pogledao, pažljivo čitajući dno stranice, vidio sam nešto što je mojim očima promaklo pri prvom čitanju. Malim slovima pisalo je: Kupi ovu domenu . Jedva sam mogao vjerovati. Zatim sam pogledao u naslovnu traku i vidio sljedeće:

Ova web stranica je na prodaju!

Može li to zaista biti istina? Pomislio sam: 'Ovo bi moglo biti nešto' . Sutradan sam krenuo u biblioteku s nadom da ću kupiti domen. Nisam imao problema da ga kupim. Kliknuo sam na link i zatim slijedio sve korake, nadajući se da ću kupiti domenu Jung-Yul Kim. Jedino me je zanimalo koji način plaćanja će biti prihvaćen. Videla sam da cena nije previsoka, pa sam pratila proces kupovine i došla do kraja gde sam videla da piše: 'Plati bankovnom doznakom'! Napisao sam sve detalje potrebne za bankovni transfer na prazan list. Zatim, nakon web-pretrage lokacije moje najbliže filijale banke, vidio sam da je banka samo preko puta biblioteke u kojoj sam se nalazila . Spakovala sam stvari, navukla šal i kaput, prebacila torbu preko ramena i krenula preko ulice do banke. Nisam imao problema: bankovni transfer u Njemačku je bio uspješan. Vratio sam se u biblioteku da obavijestim prodavca da je novac poslan. Nakon toga sam se vratio kući: vozom, autobusom, drugim autobusom i kući. Vrijeme je postalo kišno, a snijeg i led su se otopili. Vratio sam se sutradan u biblioteku, u petak. Zaista sam išao samo na podnevnu molitvu. Onda sam se vratio kući. Znao sam da bi bankovni transfer mogao potrajati dan ili dva da se verifikuje, a tek nakon toga će biti završen stvarni prijenos domene. 25. januara 2024. ovaj domen je postao moj. Dragi Nathan, čestitamo na kupovini. Desio se ovaj naizgled nemoguć san. Imao sam jako malo posla sa ovim. Zaista, jesam li mogao nešto učiniti da utječem na ovu situaciju? Nakon što sam kupio ovu domenu, odmah sam počeo pisati ovu web stranicu. Čak i ovo je nešto što nikada nisam mogao zamisliti da radim.

la ilaaha illallaah. la ilaaha illallaah. la ilaaha illallaah

Kliknite ovdje da odmah razotkrijete Jung-Yul Kim. To je lako!

Napomena: Ovo je kraj glavnog članka. Ono što slijedi je u obliku dnevnih unosa u dnevnik koji se nastavljaju tamo gdje prestaje prethodni retrospektivni dio. Tu je i funkcija e-pošte s grudvama snijega. Molim vas pogledajte.