Kapitulli i pisët-2:

E gjata dhe e shkurtra

Viti ishte 2023: Unë u punësova nga Bordi i Shkollës së Distriktit të Torontos në Departamentin e Mirëmbajtjes si Marangoz që nga koha. Unë isha palë në një mosmarrëveshje në vendin e punës, dhe më pas u drejtova për të marrë leje nga Lisa Kobayashi. Unë do të thosha 'gabimisht'. Një gjë e rëndësishme për t'u përmendur është se, veglat e mia të tregtisë ishin ende në kamionin e kompanisë , dhe unë u pengova ligjërisht t'i merrja ato. 'Mos harroni, mjetet tuaja janë në pjesën e pasme të kamionit.' Zoti i bekoftë engjëjt që më paralajmëruan...

Gjëja e fundit që m'u kujtua ishte një email nga DC Kim ku shkruhej: Kam bërë marrëveshje për të marrë veglat tuaja. [1 a ] E lexova më tej: diten qe eshte derguar,. Të nesërmen nuk mund të merrja më email sepse nuk e kisha paguar faturën. Për një çështje pa lidhje më arrestuan më 10 shkurt dhe qëndrova në burg derisa u lirova mënë pritje të gjykimit. Unë isha i pafajshëm. Të gjitha akuzat u tërhoqën, ende pa filluar gjyqi. Kjo nuk është historia...

Kjo është historia se si i gjithë grupi im i mjeteve u vodh nga zyra e Këshillit të Tregtisë nga një Detektiv i Shërbimit Policor të Torontos, i cili është gjithashtu një futbollist kanadez dhe i cili është gjithashtu një aktor i Hollivudit.

Rinisja e domenit

Kjo është historia se si unë zbulova të vërtetën e asaj që ndodhi me grupin tim të mjeteve dhe më pas përdora domenin dot-com të Detektivit të Shërbimit Policor të Torontos për ta ekspozuar atë.

Ky është ai domen . I Plotfuqishmi (SWT) e ka hequr këtë domen nga Jung-Yul Kim dhe ma ka dhënë mua.

Emri im është Mohammed David dhe kjo është ajo histori...

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli tridhjetë e një:

Jashtë me kusht, i freskët nga burgu

Më liruan me kusht pas katër muajsh brenda, më. Eca në rrugë për të marrë postën time, kutia ishte plot . U ktheva në shtëpi dhe fillova të zgjidh letrat. Duke lexuar postën mësova se makina ime ishte tërhequr dhe shitur, një pasojë e natyrshme ku nëntëdhjetë ditë janë më të gjata se gjashtëdhjetë ditë. E para: Rishikimi standard i lirimit me kusht. Ky i fundit: Afati i kompanisë tërheqëse.

Punëdhënësi im, TDSB, kishte dërguar disa letra dhe disa njoftime që gjërat të merreshin në Postë, por ato ishin shumë të vonuara . Shikova letrat nga Bordi i Shkollës dhe pashë që punësimi im ishte ndërprerë në mënyrë efektive, ndërsa isha ende në burg. Mendova: 'Sikur të mund t'u përgjigjesha letrave të tyre': Megjithatë, mund të mos kishte bërë ndonjë ndryshim . Fillova të mendoj: 'Çfarë ka ndodhur ndonjëherë me veglat e mia?'... 'A i ka ende TDSB mjetet e mia?' . Gjithçka që mbaja mend ishte ai email nga DC Kim: Kam bërë marrëveshje për të marrë veglat tuaja. [1 b ] Mund të spekuloja vetëm nëse DC Kim kishte vazhduar të merrte vërtet mjetet e mia.

Ku ishin mjetet e mia?

Kaluan javët dhe unë nuk kisha asnjë mënyrë për të hyrë në email në shtëpi. Kështu, pedalova me biçikletë 8 km drejt kompjuterëve publikë për të lexuar emailet e mia atje. Kam lexuar emailin nga DC Kim, i datës: Mirëmëngjes Zotëri MURDOCK Unë jam në posedim të veglave tuaja [2] . Mendova me vete 'Kjo nuk është e ligjshme. Si mundet Bordi i Shkollës t'i japë mjetet e mia Shërbimit Policor të Torontos pa lejen time?' Shikova emailet e tjera nga DC Kim dhe lexova lajmin : Mjetet e mia ishin dërguar në Departamentin e Pronave të Policisë së Torontos në #2 Progress Avenue. Po... Gjithçka ka ndodhur shumë kohë më parë.

Shkruani: Bordi i Shkollës - FAZA E LARTË

Pasi punova për ca kohë dhe shqyrtova me kujdes letrat e dërguara nga TDSB, shkrova dhe dërgova një përgjigje, duke e dërguar një kopje te MCSTC (Këshilli i Tregtisë së Aftë për Mirëmbajtje dhe Ndërtim). Kjo mori disa orë për të shkruar . Në atë letër drejtuar Bordit të Shkollës, ndër të tjera kam përfshirë një kërkesë që mjetet e mia të më kthehen sa më parë.

Transferimi pa dokumente në Këshillin e Tregtisë

Javë më vonë, një letër përgjigje erdhi nga Bordi i Shkollës. Unë lexoja dhe lexoja. Letra ishte e datës

Dalja: Bordi i shkollës - STAGE LEFT

E kuptova menjëherë se Lisa Kobayashi ishte një mashtruese, duke u përpjekur të mbulonte atë që ndodhi në të vërtetë duke shkruar datën e gabuar. Nuk kishte asnjë mënyrë që pretendimi i saj të ishte i vërtetë. I qetë dhe i mbledhur, vazhdova menjëherë të ndiqja korrespondencë të ndryshme me postë. Unë nuk i shkrova TDSB-së në atë kohë: Letra e tyre kërkonte shkishërimin. Mendova: 'Kush mendon se është ajo, Papa?'

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli i tridhjetë:

Hyni: Këshilli i Tregtisë së Aftë - FAZA E MBAJTUR

Në ditët në vijim bëra dy telefonata në Këshillin e Tregtisë, me disa ditë diferencë. Të dyja herë arrita tek e njëjta sekretare . E pyeta për mjetet, duke iu referuar letrës së TDSB-së dhe sekretari filloi : 'Po, mjetet ishin këtu dhe më pas i mori Shërbimi i Policisë së Torontos të nesërmen'. "A ishte rreth janarit apo shkurtit?" 'Po ishte.' '...dhe a ka ende ndonjë mjet me ju?' 'Jo. Ajo që kishim, ishin të gjitha, dhe ata i morën të gjitha. Oficeri i Shërbimit Policor të Torontos tha se po jua sillte.' E falënderova dhe telefonata përfundoi. Ishte një thirrje produktive. Një pyetje e thjeshtë nuk duhet nënvlerësuar: Unë pata përgjigjen time. Unë pata konfirmim verbal se mjetet ishin në atë zyrë, e cila është në katin e dytë në një grup të gjatë shkallësh.

Marrja e konfirmuar me telefon

Në atë moment më në fund kuptova saktësisht se çfarë ndodhi. Telefonata konfirmoi atë që kishte thënë në letrën e Bordit të Shkollës. Mjetet ishin pikërisht aty në zyrat e Këshillit të Tregtisë, në krye të një grupi të gjatë shkallësh, përpara se DC Kim t'i merrte ato. Data e dhënë në letrën e Bordit të Shkollës nuk përputhej me ato të dhëna nga DC Kim. Nëpërmjet kësaj kuptova që Lisa Kobayashi ishte një mashtruese, ajo gënjeu për datat . Megjithatë, e dija se ajo që letra konfirmoi ishte se grupi i mjeteve, i gjithë ai , ishte në zyrat e Këshillit të Tregtisë në kohën kur DC Kim e mori atë. Aty u vendos nga Bordi i Shkollës pa lejen time dhe pa ndonjë marrëveshje të përhershme lidhur me këtë lloj veprimi.Kam konsideruar se politikat e brendshme të Bordit të Shkollave janë shkelur nga ky transferim i paligjshëm i mjeteve. Theksoj gjithashtu se Këshilli i Tregtisë është një subjekt i veçantë dhe i pavarur, ishte e paligjshme që Bordi i Shkollës të depozitonte dhe të braktiste pronën time personale në zyrat e Këshillit të Tregtisë! Edhe pse Këshilli i Tregtisë është sindikata ime, duhet të ishte kërkuar qartë leja ime. E dija gjithashtu se nuk kishte marrëveshje të qëndrueshme ndërmjet Këshillit të Tregtisë dhe Bordit të Shkollës në lidhje me transferimin e mjeteve. E dija se kjo ishte shumë shqetësuese duke e konsideruar atë në kontekstin e Kartës Kanadeze të të Drejtave dhe Lirive.

Merrni pa njoftim të duhur

U ndjeva i lënë pas dore nga Këshilli i Tregtisë. A nuk e kishin ata detyrën ligjore të më njoftonin për posedimin e veglave të mia, të cilat supozohej se u hodhën mbi ta nga Bordi i Shkollës dhe më pas u morën nga DC Kim? Pyesja veten se cilat standarde të Sindikatës së Punës mund të ishin shkelur nga Këshilli i Tregtisë për shkak të dështimit të tyre për të më njoftuar për posedimin e veglave të mia. Biseda telefonike me sekretaren lejoi të kuptonte se çfarë kishte ndodhur në të vërtetë. DC Kim mori veglat e mia në një mënyrë që ishte qartësisht e paligjshme, dhe jo vetëm kaq, DC Kim mori mjetet e mia nga zyrat e sindikatës sime , Këshilli i Tregtarëve. Unë zgjeroj se sa vërtet tronditëse është kjo në lidhje me kartën kanadeze të të drejtave dhe lirive. Në mendjen time këto veprime janë një shkelje flagrante dhe e pahijshme e të drejtave të mia dhe të të drejtave të sindikatës sime, Këshillit të Tregtisë dhe të drejtave të anëtarëve të sindikatave kudo për këtë çështje.E dija që alternativa ime e vetme ishte të vazhdoja me qetësi me korrespondencën.

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli njëzet e nëntë:

Departamenti i Pronave të Policisë së Torontos

Shkova personalisht në #2 Progress Avenue, Departamenti i Pronave të Policisë së Torontos. Aty munda të konfirmoja gojarisht se mjetet e mia ishin aktualisht në posedim të tyre. Unë gjithashtu u thashë disa oficerëve atje se mjetet ishin marrë nga zyra e Unionit tim dhe se nuk kisha ndërmend t'i merrja derisa të kisha një shpjegim të plotë. Përveç kësaj, unë nuk kisha makinë.

Pas pyetjeve të mia të suksesshme me TDSB dhe Këshillin e Tregtisë, nuk pashë asnjë të keqe në përpjekjen për të thirrur DC Kim. Unë thirra divizionin e ndyrë-2

E ndoqa sërish me postë Këshillin e Tregtisë, pas telefonatës me sekretaren e tyre . Në letrën drejtuar Këshillit të Tregtisë, pyeta se çfarë ndodhi me mjetet dhe kërkova që ato të ktheheshin. Në realitet e dija saktësisht se ku ishin mjetet. Unë thjesht po luaja budalla. Ajo që unë kërkoja në të vërtetë ishte çdo gjë me shkrim duke thënë se mjetet e mia kishin qenë në posedim të tyre në një moment në kohë .

Këshilli i tregtarëve të kualifikuar dërgon faturë

Sërish u desh shumë kohë, ditë pas dite, pritja e postës... Më në fund mora një përgjigje nga Këshilli i Tregtisë. Letra e tyre ishte e datës. Aty lexohej:

Për sa i përket veglave tuaja, ne i morëm veglat tuaja në zyrë brenda dhe përreth. Besoj se mjetet u zgjodhën të nesërmen nga Shërbimi Policor i Torontos. [4]

Dalja: Këshilli i Tregtisë së Aftë - VANISH MIDSTAGE

Ky ishte njoftimi i parë që më dha nga Këshilli i Tregtisë së Aftë, se ata kishin marrë mjetet e mia. Data që dha Këshilli i Tregtisë nuk përputhej , por ajo që kishte vërtet rëndësi është se ata pranuan se i kishin mjetet në zyrën e tyre dhe se Shërbimi i Policisë së Torontos i nxori jashtë! Tani kisha vërtet prova. Kisha letrën nga Bordi i Shkollës dhe letrën nga Këshilli i Tregtisë, që të dy konfirmonin të njëjtën gjë, mjetet ishin në zyrën e Këshillit të Tregtisë dhe letrën e Këshillit të Tregtisë që thoshte se Shërbimi i Policisë së Torontos i mori mjetet direkt nga zyrë.

Konfirmohen fakte të çuditshme

E dija se kisha provat që më duheshin për ta çuar të gjithë çështjen në gjykatë dhe për të fituar dorën poshtë. Isha i emocionuar që më në fund e pashë atë provë, por, në vend që të merrja ndonjë veprim të menjëhershëm ligjor , isha i vendosur të vazhdoja, pak nga pak, derisa të shteroja të gjitha rrugët e korrespondencës në lidhje me këtë çështje. Bordi i shkollës më kishte përjashtuar dhe ata nuk do të kthenin asnjë korrespondencë të mëtejshme, por unë mund të vazhdoja përsëri me Këshillin e Tregtisë dhe me DC Kim me email. Unë nuk i kisha dërguar asnjë email në lidhje me këtë DC Kim-it sepse kisha ndërmend të ndiqja fillimisht përmes Bordit të Shkollës dhe më pas Këshillit të Tregtisë përpara se të njoftoja DC Kim-in në çfarëdo mënyre. Po, kisha ndjekur me durim një kurs veprimi të duhur, duke ndjekur në mënyrë të njëpasnjëshme , duke u lutur që të kishte sukses.

Duke marrë hapin tjetër

Tani kishte ardhur koha që më në fund të rivendosja kontaktet me DC Kim. Unë kurrë nuk kisha folur me DC Kim me telefon, kisha komunikuar me të vetëm me email dhe vetëm një adresë emaili. Kjo ishte një zgjedhje e bërë me qëllim që në fillim. Duke përdorur vetëm mjetet formale të komunikimit , do të ishte e mundur të kishim një regjistrim të plotë të të gjitha ndërveprimeve .

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli njëzet e tetë:

DC Kim - Ju keni postë!

e enjte, dhjetë muaj pasi mjetet u rrëmbyen, unë udhëtova me autobus për në kompjuterët publikë dhe i shkrova një email të gjatë DC Kim duke detajuar shqetësimet e mia të ndryshme duke përfshirë:

Nëse do, ju lutemi pranoni me dashamirësi nëse i keni sekuestruar veglat e punës për ndonjë arsye, ose pranoni që i keni vjedhur veglat e punës për ndonjë arsye. Përndryshe do t'ju duhet të shpjegoni se si mund t'i kishit marrë veglat e mia të punës nga zyrat e Këshillit të Tregtisë pa lejen e tyre dhe pa lejen time. Oficerët e Bordit të Shkollës nuk mund të japin leje në mënyrë të vlefshme që një oficer i Shërbimit Policor të Torontos të marrë pronën, e cila nuk është e tyre, por e imja, nga zyra e Këshillit të Tregtisë. [ 5a ]

Dhe duke u tallur me degradimin e DC Kim shtova:

Pa lidhje me këtë, urime për rolin tuaj të ri në divizionin e trafikut të Shërbimit Policor të Torontos . I etur për përgjigjen tuaj, fat të mirë, Mohammed David [5 b ]

Përgjigja e shkurtër e DC Kim

U ktheva në shtëpi dhe nuk u ktheva më për të kontrolluar emailin tim për disa ditë. Kur kontrollova përsëri emailin tim, pashë përgjigjen nga DC Kim: Asnjë nga mjetet tuaja nuk u sekuestrua. Bordi i shkollës nuk i donte mjetet tuaja, kështu që ma sollën për t'i ruajtur. [6] E dija që kjo do të thoshte një gjë, DC Kim nuk kishte asnjë urdhër për marrjen e mjeteve dhe as arsye të mirë. Emaili më tha se DC Kim po përpiqej të mohonte se kishte ndonjë gjë të gabuar me atë që ndodhi, dhe ndoshta nuk ishte as në dijeni se vendi nga i cili mori mjetet ishte zyra e Këshillit të Tregtisë. Ndërtesa e Këshillit të Tregtisë është shumë afër parkingut të Bordit të Shkollës. Ky është vendndodhja e fundit e njohur e veglave të mia, në pjesën e pasme të kamionit të kompanisë, ku i kisha lënë . Mendova 'Si mund të DC Kim-it të humbasë SHENJËN E MADHE në fytyrën e ndërtesës së Këshillit të Tregtisë? Apo tabela gjigante në derë ndërsa po hynte?' Nuk mora më email nga DC Kim pas kësaj, ky ishte i fundit .

Ditët e tij të dërgimit me email kishin mbaruar

Jo shumë kohë më vonë erdhi një letër me datë

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli njëzet e shtatë:

Mjete të vendosura në rrezik

Mbërrita në shtëpi me të gjitha dokumentet e mia të fotokopjuara dhe fillova të shkruaj adresat e "fotove të mëdha" të ndryshme në zarfe. Letrat u drejtuan në Divizionin Dirty-2 ku ishte vendosur DC Kim, dhe gjithashtu në Këshillin e Tregtisë, për t'i mbajtur ata të informuar, dhe gjithashtu një letër mbrapa për të njëjtin dërgues nga #2 Progress Avenue.

Dërgo postë për shumë njerëz

Brenda më pak se një muaji, i gjithë grupi im i mjeteve do të "asgjohej" . I dërgova ato letra pa vonesë. Gjithashtu u dërgova email të njëjtëve marrës, duke i sjellë të gjitha ankesat e mia tek ata me një goditje të vetme. Në letrat dhe emailet e mia kam bërë pretendimin tim: Veprimet e DC Kim ishin të gabuara; DC Kim nuk kishte të drejtë të merrte mjetet e mia . Isha i sigurt të theksoja se mjetet ishin marrë nga zyra e Këshillit të Tregtisë, një krim tronditës dhe i çuditshëm , dhe se ato në fakt ishin vjedhur nga DC Kim .

Kjo tregon saktësisht pse veprimet e DC Kim nuk ishin të padëmshme . Ai i vuri mjetet e mia në situatën që krijoi këtë rrezik. Ndërsa ai po më merrte mjetet, si mund ta dinte ai se unë, menjëherë pas kësaj, do të burgohesha për katër muaj dhe do të humbisja automjetin tim të vetëm? Ekziston një rregull i përgjithshëm në përgjegjësinë civile: Ju i merrni viktimat tuaja ashtu siç i gjeni. Situata që rezulton nga veprimet e tij të gabuara është tërësisht faji i tij. Faji është edhe Bordi i Shkollës sepse ata kërkuan sekuestrimin.

Hyni: Rreshteri - STADI DJATHTAS

Letrat dhe emailet e mia ishin një sukses. e enjte, Mora emailin fillestar nga rreshteri i cili ishte drejtpërdrejt epror ndaj DC Kim në kohën kur m'u morën mjetet. Emaili, afër fundit, kërkoi një telefonatë. E dija menjëherë se nuk do të bëja kurrë një telefonatë me këdo që ishte i përfshirë me këtë çështje. Besimi ishte shkatërruar plotësisht dhe krejtësisht. Unë vazhdova të shkruaj një përgjigje me email atje dhe më pas, duke kërkuar dokumentacion të plotë në lidhje me transferimin e mjeteve te DC Kim. Te merkuren, i shkrova një email drejtuar DC Kim dhe Rreshterit, i cili thoshte:

Jung-Yul Kim, kur të jeni gati dhe kur të kuptoni se çfarë keni bërë, do të doja që të dërgoni pranimin tuaj që duhet të deklarojë, pa mëdyshje, se veprimet tuaja ishin të gabuara. Ajo duhet të tregojë, si minimum, që ju pranoni se keni vepruar në mënyrë të pahijshme. Duhet të tregojë qartë se çfarë është bërë. I gjithë grupi im i mjeteve të tregtimit u mor nga zyra e Këshillit të Mirëmbajtjes dhe Ndërtimit. Duhet të thuhet se nuk kishit leje, as nuk kishit ndonjë 'arsye të mirë' për të marrë pronën time prej andej. Mund të ishte më mirë nëse i kërkoni falje Këshillit të Tregtisë dhe vetes në të njëjtin dokument. Unë sinqerisht shpresoj që ju të zgjidhni ta bëni këtë. [8]

Kërkesa për falje nuk u shpërfill

Ditë më vonë, mora emailin e Rreshterëve. Aty shkruhej: Për sqarim, mjetet u konfiskuan dhe u depozituan në Njësinë e Pronave të Shërbimit Policor të Torontos për ruajtje dhe për t'u siguruar që asgjë nuk u kishte ndodhur. [9] Ishte e datës. Unë e dija më mirë. E dija që ' konfiskimi ' në fakt do të thotë se mjetet duhet të ishin marrë për shkak të një krimi në të cilin ishin përfshirë mjetet, duke rezultuar në konfiskimin e tyre, gjë që nuk ishte aspak rasti.

Mbështetja e ekipit vendas

Rreshteri ishte i gënjyer, i thjeshtë dhe i thjeshtë. I ktheva me email rreshterit akuzat e mia dhe rreshteri u përgjigj më 18 dhjetor: Nuk kam dëshirë të mbuloj një krim dhe qëllimi im i vetëm është t'ju ndihmoj në rikuperimin e sendeve tuaja. [10] Në thelb ai po më ofronte që mjetet të dorëzoheshin në shtëpinë time pa asnjë kosto. Unë nuk do të buxhetoja, sepse çështja e vërtetë nuk ishin më mjetet , çështja e vërtetë ishte korrupsioni në Bordin e Shkollës dhe korrupsioni brenda Shërbimit Policor të Torontos. E dija se nëse do të pranoja t'i merrja mjetet tani, do të ishte sipas kushteve të tyre . Kjo do të ishte njësoj si nënshkrimi i një dokumenti që pretendonte se nuk kishte asgjë të keqe me veprimet e Shërbimit Policor të Torontos! E dija se nuk do të ndaloja KURRË derisa ky krim i egër kundër meje dhe kjo shkelje e egër e të drejtave të mia të Kartës të ekspozohej plotësisht në maksimum të çdo mjeti ligjor të disponueshëm.

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli njëzet i gjashtë:

Play Triple: Caught-Out

Unë ia dërgova përgjigjen time me email rreshterit më 21 dhjetor, duke mbajtur qëndrimin se ndoshta gabova dhe se ndoshta të gjitha palët e tjera kishin thënë vetëm të vërtetën. Unë ndoqa supozimin se kishte tre grupe të veçanta të mjeteve të mia. Unë iu referova tre grupeve të veçanta që korrespondonin me datat e rreme të dhëna nga Bordi i Shkollës në letrën e tyre dhe Këshilli i Tregtisë në letrën e tyre. Unë shkrova sa vijon:

Artikulli numër një i rreshtit: Këshilli i tregtisë mori mjetet dhe pronën time personale në ose rreth janarit. 9 2023, Shërbimi Policor i Torontos i zgjodhi të gjitha të nesërmen; Pika e linjës numër dy: DC Kim mori disa nga pronat ose mjetet e mia në janar. 31 ose shkurt. 1 2023, Bordi i Shkollës ia dha; Pika e linjës numër tre: Shërbimi Policor i Torontos konfiskoi pronën ose mjetet e mia, sipas emailit ngarreshteri, datat e panjohura; Pika e rreshtit numër katër: Bordi i shkollës i dha mjetet ose pronën time personale Këshillit të Tregtisë më ose pas datës 4 maj 2023 (data e përfundimit të punësimit). [11]

Mjetet Cinqo-Di-Maio

Unë po e mbaja këtë informacion të vogël , thjesht duke pritur kohën e duhur për ta vendosur atë në mënyrë që të jepja rezultatin maksimal. Unë kisha neglizhuar të përmendja datat e rreme të ofruara nga çdo Bord i Shkollës dhe Këshilli i Tregtisë. Në realitet, unë e dija tashmë prej shumë kohësh se nuk kishte grup të dytë mjetesh , kishte vetëm një, të njëjtin grup mjetesh që Bordi i Shkollës transferoi në zyrën e Këshillit të Tregtisë, i njëjti grup që mori DC Kim. Sekretari i Këshillit të Tregtisë më kishte thënë tashmë gjithçka për këtë.

Rreshteri - Prano një

U ktheva në shtëpi dhe megjithëse nuk e dija ende, Rreshteri ishte përgjigjur në emailin tim vetëm pak minuta pasi e dërgova . Do të kalonin disa ditë para se të kthehesha me autobus në kompjuterët publikë dhe të lexoja emailin e datës. E lexova disa herë. Aty thuhej si vijon:

Mirmengjesi z. Murdock, në lidhje me rreshtin tre, shpresoj që kjo të ndihmojë në sqarimin e disa pikave. Pajisjet janë konfiskuar më 1 shkurt 2023. Veglat janë sekuestruar me kërkesë të Bordit të Shkollës , dhe kjo ka qenë vetëm me qëllim të ruajtjes së tyre të sigurt dhe parandalimit të humbjes apo mosvendosjes së tyre. Në lidhje me të cilat ligjet janë shkelur, duke rezultuar në konfiskimin e mjeteve. Unë nuk kam dijeni për asnjë, dhe për të qenë i qartë, mjetet nuk u humbën kurrë dhe ishin gjithmonë tuajat. Po. Këto janë të njëjtat mjete që DC Kim ka sugjeruar se mbahen në #2 Progress Avenue. Lidhur me rreshtin e parë, kjo është diçka që do të më duhej ta hetoja dhe të kthehesha tek ju.

[12 a ]
Pastaj e lexova përsëri. ' Kapen ! Në fakt thotë se është sekuestruar !' Mendova me vete: 'Ky email është gjëja e fundit që më duhet'. Ai plotësoi grupin e dokumenteve që më duhen për të vërtetuar keqbërjen në shkallën më të lartë. E dija që ky email nga Rreshteri, i cili ishte eprori i drejtpërdrejtë i DC Kim në kohën kur u morën mjetet, binte plotësisht në kundërshtim me deklaratat e DC Kim dhe, megjithëse nuk e thoshte qartë , ai përfaqësonte qartë një të fortë. akuza kundër vetë Bordit të Shkollës . E lexova sërish:

Mjetet janë sekuestruar me kërkesë të Bordit të Shkollës. [12 b ]

Me këtë email të shkurtër gjithçka ndryshoi. E dija që, nëse konfiskimi nga DC Kim ishte i gabuar, atëherë kërkesa për të njëjtën sekuestrim nga Bordi i Shkollës do të ishte gjithashtu e gabuar! Unë jo vetëm që e konsiderova se ishte 'gabim' , por se ishte qartësisht i paligjshëm , një vjedhje e zakonshme dhe hajduti e thjeshtë! E konsiderova, mendova, dhe më pas vendosa përfundimisht pikëpamjen time: Veprimet e tyre jo vetëm që ishin të gabuara , jo vetëm ishin të paligjshme , por ishin një shkelje flagrante e të drejtave të mia të Kartës. E dija se nuk do të ishte më e mundur që Shërbimi Policor i Torontos të pretendonte se nuk kishte asgjë të keqe.

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli njëzet e pestë:

Dalja: Rreshteri - FAZA DJATHTA

Unë iu përgjigja emailit të rreshterit duke kërkuar detaje shtesë: Cili ishte vendndodhja e pronës sime në kohën që u sekuestrua? [13] Por, ditët e tij të dërgimit me email kishin mbaruar. Përfunduar. E dija tashmë se cila ishte përgjigja. E dija që Rreshteri nuk mund të më jepte, as ndoshta, informacione më të vlefshme se ato që kishte dhënë. Unë shkova menjëherë përpara dhe e ridërgova atë email të rëndësishëm nga rreshteri te 'paruket e ndryshme' të Bordit të Shkollës, Këshillit të Tregtisë së Aftë dhe Shërbimit Policor të Torontos në Divizionin 2 Dirty-2. Nuk mora asnjë përgjigje me postë ose me email ose në asnjë mënyrë nga ndonjë prej tyre. Pyesja veten se cilat rregulla të Sindikatës së Punës po shkelte Këshilli i Tregtisë duke mos komunikuar me mua. A nuk e kishin për detyrë të vazhdonin të korrespondonin me mua? Ashtu si me dështimin e tyre për të më njoftuar se mjetet e mia ishin në zyrën e tyre, ata kanë shmangur përsëri përgjegjësinë e tyre. Ku qëndron kalimi midis ' neglizhencës ' dhe 'keqdashjes'? A mund të përcaktohet vetëm përmes shprehjes së qëllimit?

Heshtja flet shumë.

Duke mos pasur asnjë përgjigje për emailin tim nga askush në Shërbimin Policor të Torontos, përpilova disa pamflete shpjeguese: dy fletë të palosura në gjysmë si një broshurë dhe i dërgova me postë. Pamfleti kishte të gjitha citimet më të frikshme nga Bordi i Shkollës, Këshilli i Tregtisë, DC Kim dhe Rreshteri. Titulli: "Toronto Newsflash!!!" . Ende nuk mora përgjigje.

Klikoni këtu për të mësuar se si të ekspozoni Jung-Yul Kim

Kapitulli njëzet e katër:

Tastierë. Miu. Ekrani.

Ndërsa koha vazhdonte të kalonte, e dija se tashmë kisha të gjithë informacionin e nevojshëm për të ekspozuar të vërtetën e asaj që ndodhi. Nëse do të mund ta nxirrja atë informacion, do të ishte e pamundur për Shërbimin Policor të Torontos, Bordin e Shkollës, apo këdo tjetër që të mohonte faktet. E dija që DC Kim i kapi mjetet e mia në mënyrë të paligjshme, dhe më e keqja ishte se Bordi i Shkollës i tha atij ta bënte atë. Nuk do ta lija këtë krim të egër të kalonte pa u parë dhe mbuluar. Dola nga kompjuteri im i vjetër i desktopit dhe fillova të fshija pluhurin dhe të fusja pjesët në prizë. Tastierë. Miu. Ekrani. Unë shtypa butonin 'ndez' dhe ai u ndez. E pashë sistemin operativ linux ashtu siç e kisha lënë. Kisha harruar gjithçka për këtë makinë dhe harrova gjithçka për komandën e vlefshme të saj . Mora grumbullin e vogël të librave referencë linux dhe fillova të përpunoja zgjidhjen time.

Mora numrat

M'u kujtua një histori që dëgjova një herë nga një mik: Një djalë në Montreal i dërgoi email të gjithë Shërbimit Policor të Montrealit, njëkohësisht . Siç rezulton, adresat e emailit janë numerike . Vazhdova të punoja larg kësaj deri sa më në fund bëra një skrip të guaskës që më dha një listë me email. 'Mendoj se ky është një fillim' mendova. Nuk e dija akoma, ishte vetëm një komponent . Sigurisht që mund t'i dërgoja të gjitha provat çdo oficeri të policisë së Torontos me sistemin e tyre të postës elektronike, por ndoshta ata ende mund ta injoronin atë. Është pothuajse në të njëjtën kohë kur fillova të shkoja në bibliotekë.

Shkoja një herë në javë, për disa javë, të premteve. Do të lexoja disa libra në bibliotekë para se të vinte koha e namazit. Unë lutesha dhe më pas merrja autobusin për t'u kthyer në shtëpi para perëndimit të diellit.

Bëri pak lexim të lehtë

Pastaj një javë, të premten, mendova: 'Nëse e sjell kompjuterin tim laptop me vete, atëherë mund të përdor internetin në bibliotekë pa pagesë'. Unë bëra pikërisht atë. Pastaj të hënën shkova dhe bëra një ditë, duke mbërritur në bibliotekë rreth orës 9:30 të mëngjesit. E vendosa emailin tim në kompjuterin tim laptop. Asnjë tronditje, nuk kisha marrë ende asnjë përgjigje. U ktheva disa ditë me radhë. Kërkova në internet për disa informacione për Jung-Yul Kim, Detektivin e famshëm që më kishte vjedhur mjetet. Kam ruajtur disa nga faqet e internetit nga faqja e parë e një kërkimi në internet. Provova gjithashtu këtë gjë të re të quajtur 'inteligjencë artificiale' , për të parë nëse ishte aq e aftë sa kisha dëgjuar. Dukej premtuese. Ishte shumë e ngjashme me një linjë komande.

Gjatë fundjavës, të dielën ndërsa isha në shtëpi, fillova të shikoja disa nga faqet e internetit që kisha ruajtur që tregonin për Jung-Yul Kim. Vura re një të quajtur www.JungYulKim.com. Ajo pretendonte të ishte faqja zyrtare e Jung-Yul Kim. Hapa faqen dhe më pas shikova, duke lexuar me kujdes fundin e faqes, pashë diçka që më kishte munguar syve në leximin e parë. Në shtypin e vogël lexonte: Bli këtë domen . Mezi mund ta besoja. Pastaj ngrita në shiritin e titullit dhe pashë sa vijon:

Kjo faqe interneti është në shitje!

A mund të jetë vërtet e vërtetë? Mendova: 'Kjo mund të jetë diçka' . Të nesërmen u nisa për në bibliotekë me shpresën për të blerë domenin. Nuk e kisha problem ta blija. Klikova lidhjen dhe më pas ndoqa të gjitha hapat, duke shpresuar të blej domenin e Jung-Yul Kim. Shqetësimi im i vetëm ishte se cila mënyrë pagese do të pranohej. Pashë që çmimi nuk ishte shumë i lartë, kështu që ndoqa procesin e blerjes dhe arrita në fund ku e pashë të shkruar: 'Paguaj me transfertë bankare'! I shkrova të gjitha detajet e nevojshme për transferimin bankar në një fletë të zbrazët. Më pas, pas një kërkimi në internet për vendndodhjen e degës time më të afërt të bankës, pashë se banka ishte vetëm përballë bibliotekës ku isha unë . Mbulova gjërat e mia, vura shallin dhe pallton, vura çantën mbi supe dhe vazhdova të ecja nëpër rrugë për në bankë. Nuk pata asnjë problem: transferta bankare në Gjermani ishte e suksesshme. U ktheva në bibliotekë për të informuar shitësin se paratë ishin dërguar. Më pas u ktheva në shtëpi: duke marrë një tren, në një autobus, në një autobus tjetër dhe në shtëpi. Moti u bë me shi dhe bora dhe akulli u shkrinë. U ktheva të nesërmen në bibliotekë, një të premte. Vërtet po shkoja vetëm për namazin e mesditës. Pastaj u ktheva në shtëpi. E dija që transferimi bankar mund të merrte një ose dy ditë për t'u verifikuar dhe vetëm pas kësaj do të përfundonte transferimi aktual i domenit. Më 25 janar 2024, ky domen u bë i imi. I dashur Nathan, urime për blerjen tuaj. Kjo ëndërr në dukje e pamundur ka ndodhur. Unë kisha shumë pak të bëja me këtë. Vërtet, a ka ndonjë gjë që mund të kisha bërë për të ndikuar në këtë situatë? Pas blerjes së këtij domeni, fillova menjëherë të shkruaj këtë faqe interneti. Edhe kjo është diçka që nuk mund ta imagjinoja kurrë veten duke bërë.

ilahe illallah. ilahe illallah. ilahe illallah

Kliko këtu për të ekspozuar Jung-Yul Kim Tani. Është e lehtë!

Shënim: Ky është fundi i artikullit kryesor. Ajo që vijon është në formën e shënimeve ditore të përditshme të cilat vazhdojnë aty ku mbaron pjesa e mëparshme retrospektive. Ekziston edhe një funksion emaili për top bore. Ju lutem shikoni.